De Gran Turismo World Series

In 2018 zag een nieuwe tak van autosport het levenslicht, waarin spelers van over de hele wereld racen met de vaardigheden die ze hebben ontwikkeld in Gran Turismo: een officieel, wereldwijd Gran Turismo-kampioenschap. In 2022 ging de serie de vijfde jaargang in met de Gran Turismo World Series (GTWS), een nieuw kampioenschap dat in het teken staat van de release van Gran Turismo 7.

De Gran Turismo World Series is een kampioenschap waaraan iedereen kan meedoen via het speltype Sport van Gran Turismo 7. De deelnemers nemen het tegen elkaar op in races met officiële regels. De snelste en sportiefste deelnemers worden daarna uitgenodigd om mee te doen aan de World Series Events om onderling te bepalen wie er doorgaat naar de wereldfinales. Daar worden tot slot de winnaars bekend.

De Gran Turismo World Series telt twee kampioenschappen. In de Nations Cup vertegenwoordig je je land of gebied en in de Manufacturers Cup race je voor je favoriete autofabrikant.

Hier moet je op letten tijdens de serie van 2023

Grote veranderingen in de opzet
De Gran Turismo World Series keert terug voor het zesde seizoen. Dit jaar strijden de deelnemers in zeven ronden van één online serie om een plek in de twee live-evenementen, de Showdown en de wereldfinales.
Teamwork in plaats van ieder voor zich tijdens de live-evenementen
De Nations Cup was tot en met vorig jaar een individuele competitie, maar keert terug als teamrace met drie coureurs, net als de Manufacturers Cup. Daardoor zijn alle landen/gebieden beter vertegenwoordigd en is de kans groter op wat vriendschappelijke internationale rivaliteit. Door de nieuwe focus op teamwork tijdens de live-evenementen zullen de deelnemers hun talenten moeten combineren om dit jaar de kampioenen te worden.
Officiële uitzendingen van de titelbeslissende races
Tijdens de live uitgezonden Showdown en wereldfinales valt de beslissing in het kampioenschap. De Showdown is dit jaar grootser van opzet en vindt plaats met publiek, voor het eerst sinds het World Tour-evenement in Sydney van 2020. We nodigen iedereen uit om te kijken naar de hoogwaardige races, waarin een nieuwe generatie coureurs samenspant met ervaren veteranen!
Overzicht Gran Turismo World Series 2023