World Series

Verhaal 3: Team Porsche gaat voor eerste Manufacturers Cup-titel nu topper Inostroza terug is!

Aftellen tot de wereldfinales van de Gran Turismo World Series

Tijdens de Gran Turismo World Series Showdown afgelopen augustus zorgde Team Porsche voor een daverende verrassing door de race te winnen – met een man minder.

Topcoureur Angel Inostroza uit Chili was destijds vanwege een blessure niet in staat om af te reizen naar Amsterdam voor het eerste live-evenement van het seizoen. Je zou verwachten dat het ontbreken van Angel – die wordt gezien als een van de beste coureurs van de GTWS, met een 2e plek in de Nations Cup vorig jaar en een 3e plek dit jaar in de Olympic Esports Series – een onoverkomelijk probleem zou zijn. Maar op de een of andere manier slaagden Jose Serrano en Takuma Sasaki erin om tegen alle verwachtingen in zonder hem met de zege aan de haal te gaan.

Serrano was zelf ook verrast dat het hem en Sasaki was gelukt om te winnen in Amsterdam. “We dachten niet dat we konden winnen, aangezien Angel er helaas niet bij was. Zonder hem is alles moeilijker, maar we kregen het juiste ritme te pakken, rekenden af met de problemen op het circuit en overleefden de regen. Nu Angel terug is, willen we voor de titel gaan. Daar wachten we al een paar jaar op met Team Porsche. Ik weet zeker dat Takuma en Angel samen met mij tot grootse dingen in staat zijn, want zij zijn twee van de beste coureurs ter wereld.”

Volgens Sasaki was de strategie voor de World Series Showdown eenvoudig, maar effectief: “Het leek me beter om de regenrace over te laten aan Jose, aangezien hij heel snel is op een natte baan. En omdat ik snel was op de droge baan, kwam ik daar in actie.”

Inostroza, over zijn terugkeer: “Ten eerste wil ik kwijt dat ik heel dankbaar ben dat er zo veel mensen met me meeleefden. Dat heeft me geholpen tijdens het herstel. Het gaf me een dubbel gevoel om m'n teamgenoten te zien winnen, want aan de ene kant baalde ik dat ik er niet bij was op de hoogste trede van het podium, en aan de andere kant was ik blij voor hen. En het was tof dat ze de titel opdroegen aan mij, een mooi cadeau. Ik ben nog steeds aan het herstellen en ik ben nog lang niet 100%, maar hopelijk is het genoeg. Ik ga m'n best doen [in Barcelona] om op m'n top te zijn.”

Voor wie moet Team Porsche uitkijken tijdens de wereldfinales? Volgens Sasaki zijn er een aantal uitschieters, maar hij dicht Team Porsche een grote kans toe. “De teams die ik het gevaarlijkst vind, zijn Subaru, Mercedes-AMG en Toyota. Maar ik heb vertrouwen in ons team. We steunen elkaar door dik en dun en hebben al eerder kampioenschappen gewonnen. Al met al zijn we een topteam.”

Tot slot delen we nog een interview met Inostroza dat onlangs op social media is geplaatst:

Verhaal 2: Wereldfinales Gran Turismo World Series 2023 - De kanshebbers Team Porsche