World Series

Verhaal 4: De TOYOTA GAZOO Racing GT Cup – de enige race dit jaar waarbij de coureurs voor persoonlijke glorie gaan!

Aftellen tot de wereldfinales van de Gran Turismo World Series

De TOYOTA GAZOO Racing GT Cup (TGR GT Cup) wordt dit jaar een buitenbeentje – in positieve zin! Hoezo dat? Omdat het de enige keer is dat de coureurs de baan op gaan namens zichzelf in plaats van een team. Voor dit exclusieve live-evenement in Barcelona komen de beste 21 coureurs van de online serie van 2023 samen, aangevuld door drie lokale toppers. Kortom, een 24-koppig deelnemersveld dat bestaat uit de crème de la crème! Het wordt een interessante strijd om te zien wie de beste is, want iedereen racet met dezelfde auto, van de kwalificatie tot en met de Grote Finale.

Racestructuur wereldfinales 2023

Het deelnemersveld is een feest van herkenning voor volgers van de e-sport. De coureurs komen uit 11 verschillende landen uit alle hoeken van de wereld, zoals Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië. Aan de start verschijnen veteranen zoals Coque López, Takuma Miyazono, Ryota Kokubun, Jose Serrano en Lucas Bonelli, maar ook relatief onbekende nieuwkomers, zoals Daniel Penco uit Spanje, Joshua Struik uit Australië en Karl Etyemezian uit Libanon.

Deelnemers wereldfinales 2023

Tijdens de kwalificatie gaan de deelnemers stoeien met de Toyota GR Corolla Morizo Edition. Maar da's nog maar het begin. In de halve finale schakelen ze een tandje bij en nemen ze plaats in de bloedsnelle Toyota GR Supra Racing Concept. De snelste vier deelnemers gaan vervolgens door naar de Grote Finale. Maar de nummers 5 tot en met 10 krijgen een nieuwe kans in de herkansing, waarin ze met de GR Yaris RZ door de sneeuw razen! Voor hun eerste schreden op een witte baan reizen ze virtueel af naar het nieuwe circuit Lake Louis. De top vier gaat door naar de Grote Finale, waardoor het totaal op 12 finalisten komt. Zij gaan voor eeuwige roem op de altijd lastige GP-lay-out van het Circuit de Barcelona-Catalunya met de indrukwekkende Toyota GR010 Hybrid.

De deelnemers zullen dit jaar meer dan ooit azen op de winst in de TGR GT Cup, want het is nu de enige individuele race. Voor de doorgewinterde veteranen is dit een uitgelezen mogelijkheid om een nieuwe individuele titel toe te voegen aan hun toch al niet kleine prijzenkasten. Maar voor nieuwkomers is het een gouden kans om zich onherroepelijk op de kaart te zetten en hun namen bij te schrijven in de annalen van Gran Turismo. Iedereen steunt natuurlijk z'n favoriete coureurs, maar ergens hoop je vast dat de underdogs het goed doen, toch?

Verhaal 3: Team Porsche gaat voor eerste Manufacturers Cup-titel nu topper Inostroza terug is! Tijdens de Gran Turismo World Series Showdown afgelopen augustus zorgde Team Porsche voor een daverende verrassing door de race te winnen – met een man minder.