GT

Please select your country / region

Close Window
GT SPORT Community
BENL

Het FIA Gran Turismo Championship

Het FIA Gran Turismo Championship is een nieuw autosportevenement dat wordt gepresenteerd door de FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) en Gran Turismo. Via het speltype Sport van Gran Turismo Sport doen spelers uit alle hoeken van de wereld mee om uiteindelijk door te stoten naar de regionale finales en de wereldfinale. De winnaar van de wereldfinale wordt op dezelfde manier in het zonnetje gezet als een echte autosportkampioen. Het kampioenschap bestaat uit de Nations Cup en een Manufacturer Series.

Een gedetailleerder overzicht van het format en de reglementen van het kampioenschap wordt later beschikbaar gesteld.

2018-serie overzicht

Hoogtepunten serie 2018

1Een online serie waar je tot het einde vol voor kunt gaan

De online serie van 2018 begon in mei met een voorseizoen en zal in juni en juli doorgaan met seizoenen 1 en 2. In augustus en september wordt de serie afgesloten door het finaleseizoen. Tijdens elk seizoen worden er een aantal Top 24 Superstars-races verreden waaraan alleen de beste spelers kunnen meedoen. Dat worden dus races waarvoor je tot aan de finish op het randje van je stoel zit!

2De komst van de sterspelers

Als je tijdens seizoen 1 en/of 2 extreem goed hebt gepresteerd, krijg je de optie om de status van sterspeler aan te vragen door je profielinformatie te registreren. Sterspelers herken je aan hun coureursbeoordeling van S. Als sterspeler mag je meedoen aan de Top 24 Superstars-races en de hieronder beschreven live-events. Door de invoering van het sterspelersysteem verandert de huidige coureursbeoordeling S in A+.

3De strijd bovenin: de Top 24 Superstars

Tijdens een online seizoen vinden er tijdens sommige ronden Top 24 Superstars-races plaats waar alleen supersterspelers aan mee mogen doen. Tijdens deze races verdienen de beste spelers bonuspunten en kun je meer punten dan in een standaardrace verdienen.

4Moedig je team aan!

Na afloop van het seizoen, dat een maand duurt, worden het winnende land en het winnende merk bekendgemaakt. Als je bent uitgekomen voor het winnende land of merk, krijg je een overwinningsbonus. Moedig de beste spelers uit jouw team dus aan!

5Volg het seizoen op de voet via het liveverslag

Je kunt elk seizoen volgen via het liveverslag dat in Gran Turismo Sport en op gran-turismo.com wordt gepubliceerd. Check alle raceverslagen en video's van de spannendste momenten van het seizoen!

6Meer informatie over het kampioenschap wordt prijsgegeven op de Nürburgring

Op 1 juni 2018 geven we een uitgebreider overzicht van de indeling van het kampioenschap en de regels vrij, onder voorbehoud.

Terug naar bovenkant