Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Wolfgang Reip doet mee aan 12 uur van Bathurst

Europees GT Academy-kampioen van 2012 Wolfgang Reip zal dit jaar uitkomen in de 12 uur van Bathurst. Deze race wordt van 6 tot 8 februari (plaatselijke tijd) verreden op het Mount Panorama Circuit in Australië. Wolfgang waagt zich aan dit legendarische evenement met NISMO Athlete Global Team-coureurs Alex Buncombe en Katsumasa Chiyo, achter het stuur van de Nissan GT-R NISMO GT3.

Na een afwezigheid van 22 jaar keerde Nissan vorig jaar terug naar deze race. Tijdens de kwalificatie dwong het team de vijfde startpositie af en de verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Helaas haakte het team in de 59e ronde af na een ongeluk. De drie coureurs die dit jaar meedoen, waren er vorig jaar ook bij en zijn er klaar voor om hun eer te herstellen.

Op de officiële homepagina is informatie te vinden over de 12 uur van Bathurst, maar ook via NISMO TV en de officiële Nissan Motorsports-website kun je op de hoogte blijven. Daarnaast vind je in het GT6-menu Snelle races een aantal events die samenvallen met de start van de race. Zo kun je de spanning van het evenement ook zelf meemaken.

Commentaar van Wolfgang Reip

“Mount Panorama is een van de mooiste circuits die ik ken! Mentaal is het heel lastig, net zo zwaar als de Nordschleife als je het mij vraagt. Ik heb op beide circuits geracet en Bathurst is dan wel korter, maar zeker niet minder uitdagend.”

“Als Europeaan vind ik het geweldig om te racen op Bathurst, want niet veel coureurs krijgen tijdens hun carrière de kans om hier te rijden. Ik voel me bevoorrecht om hier nu voor de tweede keer op rij te racen, samen met Alex en Chiyo.”

“Ik verwacht weer veel van dit evenement. Het team is hecht en van meet af aan gaan we ervoor. Het wordt niet makkelijk, gezien het circuit zelf en de hoeveelheid auto's op de baan. Maar vorig jaar reden we in de top vijf toen we dat ongeluk kregen, dus daar richten we ons nu weer op. Minstens. We gaan voor een podiumplek. Na elf van de twaalf uur zien we wel waar we zijn!”