Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo®6

De ziel van de racerij is terug: Gran Turismo®6 is gelanceerd, exclusief voor PlayStation®3

Vandaag heeft Sony Computer Entertainment Europe de wereldwijde release aangekondigd van Gran Turismo®6 (GT6™), het nieuwste deel van de zeer succesvolle PlayStation®-reeks, exclusief verkrijgbaar voor PlayStation®3. Polyphony Digital Inc., de ontwikkelaar van 'The Real Driving Simulator', is erin geslaagd de meest authentieke ervaring tot nu toe af te leveren voor het 15e jubileum van de reeks. GT6 heeft de meest realistische physics-engine en biedt vele onlinemogelijkheden. Daarnaast bevat de game maar liefst 1200 van de beste auto's ter wereld en 37 circuits, waaronder zeven nieuwe locaties zoals het roemruchte Silverstone Circuit, het Australische Mount Panorama Motor Racing Circuit en het Spaanse Ascari Race Resort.

Tijdens een speciaal launch-evenement in het historische Ronda voorzag de maker van Gran Turismo en president van Polyphony Digital Inc., Kazunori Yamauchi, de Europese media van een volledig overzicht van de nieuwe features. In de presentatie van Yamauchi werden onder meer modellen getoond uit een geweldig, nieuw samenwerkingsproject met Red Bull, in de vorm van de Red Bull X2014-serie. Daarnaast toonde hij schetsen van een aantal nieuwe concepten voor Vision Gran Turismo, een samenwerkingsverband met belangrijke partners uit de automobielindustrie dat de toekomst van het autodesign kan beïnvloeden.

“Het is ongelooflijk om te zien wat we de afgelopen vijftien jaar hebben bereikt, maar we zijn nog niet klaar met innoveren”, aldus Kazunori Yamauchi. “Gran Turismo begon met het idee dat we een nieuw soort racegame konden maken dat de grenzen van het realisme aftastte en tegelijkertijd het enthousiasme van autofans over de hele wereld kon afdwingen. Dat de reeks sindsdien is uitgegroeid tot een grote speler in de branche is voor Polyphony genoeg aanleiding om het genre te blijven bepalen en veranderen met games zoals Gran Turismo 6.”

Gran Turismo 6 biedt de meest complete en uitgebreide race-ervaring die je beleven kunt. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de game, onthuld door Yamauchi:

Uitgebreid autoaanbod

GT6 bevat in totaal meer dan 1200 auto's, waaronder 120 nieuwe wagens. Je kunt een nog grotere selectie auto's verwachten in de game, zoals klassiekers, straatauto's en de nieuwste raceauto's uit populaire racetakken zoals de FIA GT3, Le Mans Series, het wereldkampioenschap rally en NASCAR. En als deze aardse rijervaringen niet genoeg zijn, dan kun je in Gran Turismo ook een speciaal event vrijspelen met de unieke Lunar Roving Vehicle.

Wereldberoemde circuits

Van de Nürburgring tot het prachtige landschap van Andalusië tot een met neonlampen verlichte kartbaan: Gran Turismo slaagt er opnieuw in prachtige circuits na te maken. Er zijn nieuwe, bestaande circuits (zoals Silverstone Circuit, Ascari Race Resort, Goodwood Hillclimb, Willow Springs International Raceway, Brands Hatch en het Australische Bathurst Mount Panorama Motor Racing Circuit), maar ook unieke GT-circuits zoals Gran Turismo Arena, Matterhorn en een herziene Apricot Hill Raceway.

Enerverende onlinegameplay

In Gran Turismo 6 kun je via netwerkruimtes communiceren met spelers van over de hele wereld en samen met hen deelnemen aan onlineraces. Via een toekomstige update wordt er ook een community-feature uitgebracht voor mobiele apparaten.

De nieuwste technologie voor de ultieme ervaring

Nog nooit voelde GT6 zo goed en nauwkeurig. Dankzij een samenwerking met de toonaangevende bandenfabrikant Yokohama en race-ophangingexperts KW zijn de dynamische rijeigenschappen beter dan ooit. Het plaatje wordt aangevuld door de verbeterde aerodynamica, adaptive tessellation en een sterk verbeterde HDR-rendering-engine.

Geheel nieuwe gebruikersinterface

Dankzij een totaal nieuw ontworpen gebruikersinterface is de navigatie in Gran Turismo 6 eenvoudig en intuïtief en ligt de nadruk op het sociale aspect.

Regelmatige updates om Gran Turismo 6 te verbeteren en uit te breiden

Vanaf dag 1 is Gran Turismo 6 al prachtig, maar de game zal steeds verder evolueren via regelmatige updates die onder meer nieuwe features, functies, auto's en circuits toevoegen.

Rijden naar de toekomst: Vision Gran Turismo

Polyphony Digital heeft overeenstemmingen met 28 internationale bedrijven uit de autowereld en daarbuiten om nieuwe autoprojecten te ontwikkelen in het kader van het vernieuwende Vision Gran Turismo-initiatief. Dit project benadrukt de unieke positie van Gran Turismo in de automobielindustrie. Mercedes-Benz heeft twee weken geleden tijdens de Autosalon van Los Angeles al een 1:1-model van de AMG Vision Gran Turismo getoond, en nu heeft Yamauchi een aantal verdere schetsen laten zien. Het programma staat in het teken van vijftien jaar Gran Turismo, en als je GT6 hebt kun je deze auto's van de toekomst als eerste uitproberen. De lijst van deelnemende bedrijven bevat onder meer: Alfa Romeo, Alpine, Aston Martin, Audi, Bertone, BMW, Daihatsu, Ford, GM, Hyundai, Honda, Infiniti, Italdesign, Jordan, Lamborghini, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nike, Nissan, Peugeot, Subaru, SRT (Chrysler), Tesla, Toyota, Volkswagen en Zagato.

GT Academy: 5 succesvolle jaren

GT Academy beleefde in 2008 zijn debuut als een uniek samenwerkingsverband met Nissan. Het doel: het ontdekken van echt racetalent onder Gran Turismo-gamers om ze vervolgens op te leiden tot professionele coureurs. Algauw leverde dat een aantal echte kampioenen op. Bij de lancering van Gran Turismo 6 waren ook de allereerste kampioen, de Spanjaard Lucas Ordoñez, de Europese winnaar van 2012, Wolfgang Reip, en de nieuwste Europese rekruut, de Portugees Miguel Faísca aanwezig. En om het succesverhaal wellicht nog meer cachet te geven: Ordoñez onderbrak belangrijke overzeese tests voor Nissan voor het evenement, Reip kwam rechtstreeks over van de laatste ronde van het World Endurance Championship en formuleracer Jann Mardenborough, kampioen van 2011, was niet beschikbaar vanwege teamverplichtingen.

BMW M4 Coupé zal tot leven komen in Gran Turismo®6

Ook aanwezig in Ronda en op het Ascari Race Resort ter ere van de lancering van Gran Turismo 6 was een gecamoufleerde versie van de nog niet verkrijgbare BMW M4 Coupé. Deze verbluffende nieuwe auto, die eerder alleen als conceptwagen aan het publiek was getoond, staat vanaf 2014 bij de dealer. Dankzij een innovatieve samenwerking met BMW 'M' GmbH had Polyphony Digital al vroeg in de ontwikkelingsfase toegang tot de auto, om de M4 Coupé zo nauwkeurig mogelijk na te kunnen bootsen voor Gran Turismo 6. Hij wordt niet lang na de release van GT6 beschikbaar gesteld via een gratis update, zodat autofans uit alle hoeken van de wereld ermee kunnen rijden voor hij in de showroom van BMW staat. Binnenkort meer nieuws over de onthulling!

Red Bull X Series onthuld

Tijdens de lancering van GT5 werd een samenwerking bekendgemaakt met Red Bull die onder meer leidde tot de Red Bull X2010, de door Adrian Newey ontworpen ultieme racewagen. In navolging van deze populaire samenwerking gaat Gran Turismo 6 nog een stapje verder met drie nieuwe bolides van Red Bull: de Red Bull X2014 Fan car (X2014/F), de Red Bull X2014 Standard (X2014/S) en de Red Bull X2014 Junior (X2014/J). Deze drie wagens zijn door Polyphony Digital Inc. ontworpen in samenwerking met Adrian Newey, de Chief Technical Officer van viervoudig F1-kampioen Red Bull Racing.

Het inluiden van de lancering van Gran Turismo 6 was een grote eer. Na de presentatie van de nieuwe game onthulde de burgemeester van Ronda dat een van de historische straatjes van de stad een nieuwe naam heeft: Paseo de Kazunori Yamauchi.

*Getoonde screenshots komen uit een voorlopige Engelstalige versie van de game.