Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Jann Mardenborough wint voor het eerst in de GT300 tijdens ronde 2 van de Japanse Super GT

Op woensdag 4 mei heeft GT Academy-alumnus Jann Mardenborough met een NDDP RACING/GT-R NISMO GT3 de Fuji GT 500 km op de Fuji Speedway gewonnen, de tweede race van de Japanse Super GT. Het was zijn eerste racewinst in de GT300-klasse. Jann rijdt in 2016 in het kader van het internationale coureursuitwisselingsprogramma van NISMO in Japan en dit was zijn tweede race in de Super GT. Dankzij de ervaring die hij heeft opgedaan in Europa is hij al heel snel succesvol in de Super GT van Japan.

De B-MAX NDDP GT-R met nummer 3 van Jann en teamgenoot Kazuki Hoshino ging vanaf de vijfde plaats van start. Na een geweldige start en een korte eerste pitstop hadden ze de koppositie te pakken. Die plek gaven ze niet meer op, ook niet toen er een safetycar op de baan verscheen na een crash in de GT500-klasse. Met Jann achter het stuur in de 73e ronde had het team de race volledig onder controle. De achtervolgers werden op afstand gehouden en uiteindelijk passeerden ze de finishlijn als eerste.

In dezelfde race won de MOTUL AUTECH GT-R met nummer 1 in de GT500-klasse. Kortom, het was een mooie dag voor de Nissan GT-R, met twee overwinningen in beide klassen van de Super GT.