Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo®6

Onthulling van de Corvette Stingray Gran Turismo Concept

De Corvette Stingray Gran Turismo Concept is toegevoegd aan Gran Turismo 6. Je kunt de auto bemachtigen via het nieuwe tijdelijke seizoensevent.

Corvette Stingray Gran Turismo Concept

De C7, de zevende generatie van de Corvette, beleefde zijn debuut in 2013 en is volgens velen het ultieme model in de geschiedenis van het type. Gran Turismo volgde de ontwikkeling vanaf het begin en beschikt niet alleen over het uiteindelijke model, maar ook over testprototypes. Om de speciale relatie tussen het ontwikkelteam van de Corvette en Gran Turismo te benadrukken werd tijdens de SEMA van 2013 het Corvette Stingray Gran Turismo Concept getoond.

Het conceptmodel is een Corvette die een balans biedt tussen circuitprestaties en dagelijks rijgemak. Door zijn specificaties is hij opgewassen tegen de zware omstandigheden op de baan terwijl hij in het gewone verkeer hij comfort biedt.

De Corvette Stingray zelf is al een auto met een exceptionele balans tussen indrukwekkende prestaties en verfijnde rijeigenschappen. Voor de Gran Turismo Concept bleven de motor en de ophanging onaangeroerd en werd de nadruk gelegd op een verdere verbetering van het exterieur en het interieur.

De carrosserie kreeg de blauwe kleur mee van Gran Turismo 6, een matte finish die voor unieke schaduwen zorgt en de vormen benadrukt. De motorkap heeft een speciaal gemaakte luchthapper die net als het verwijderbare dak is gemaakt van koolstofvezel. Om de respons te verbeteren zijn aan de voorkant grotere 19-inch-wielen en aan de achterkant 20-inch-wielen geplaatst. Een koolstofvezel grondeffectkit aan de onderkant van de voor- en achterzijde van de carrosserie zorgt voor een betere luchtstroom onder de bodemplaat en een grote koolstofvezel achtervleugel verlengt de lijn van de body en verlaagt de turbulentie.

De aandacht voor de kleinste details is foutloos. De L-vormige koplampen zijn nu geel in plaats van helder en de grille, de spoilers voor en de ventilatieopeningen achter zijn vervangen door speciaal ontworpen onderdelen. Aan de binnenkant hebben het dashboard en de stoelen een unieke kleur gekregen en is er een in leer gewikkelde rolbeugel geplaatst. Andere functionele wijzigingen zijn het stuur en de sportstoelen, stuk voor stuk geschikter voor het racen op circuits. Daarnaast is de auto uitgerust met vierpuntsgordels met het oog op de G-krachten waarmee je in aanraking komt als je de auto tot het uiterste drijft.

Het concept behoudt de allure van de originele Corvette en beschikt over geïntegreerde sportieve elementen. Dit is de perfecte Corvette Stingray waar Gran Turismo-fans op hebben gewacht.