Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo™ 7

Uitgebreide kennismaking met Gran Turismo 7 in nieuwste State of Play

Sony Interactive Entertainment gaf op 2 februari een uitgebreid overzicht van het binnenkort te verschijnen Gran Turismo 7 in de nieuwste State of Play.

Op 4 maart komt GT7 uit, 25 jaar na de release van de eerste Gran Turismo. GT7 is het voorlopige hoogtepunt van een serie die bekendstaat om zijn passie voor auto's en respect voor de autocultuur.

We geven je een inkijkje in de wereld van GT7, onthuld door Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi.

Hieronder lees je wat er tijdens de State of Play is getoond.

Ruim 400 auto's van meer dan 60 autofabrikanten uit alle hoeken van de wereld

Het besturen van een breed scala aan auto's, van productiemodellen tot zeldzame en legendarische bolides, vormt het DNA van de serie en GT7 vormt daarop geen uitzondering. Dit nieuwste deel bevat ruim 400 auto's van meer dan 60 autofabrikanten. Het aanbod zal verder worden uitgebreid door middel van toekomstige updates.

Circuits op 34 locaties met 97 lay-outs

Je kunt racen op de gebruikelijke mix van bestaande circuits en originele banen, verdeeld over 34 verschillende locaties en bestaande uit 97 unieke lay-outs. Klassiekers als Trial Mountain, Deep Forest en High Speed Ring keren terug in een moderner jasje. Net als bij de auto's zullen toekomstige updates het circuitaanbod verder uitbreiden.

Reis af naar een resort dat liefde voor auto's uitademt

De geliefde wereldkaart keert terug in GT7. Dit keer is gekozen voor een resort, waar je kunt genieten van auto's. Via dit menu heb je rechtstreeks toegang tot de verschillende features van de game. Met je startkapitaal kun je hier een compacte auto aanschaffen. Door deel te nemen aan races en verschillende events kun je snellere auto's verdienen, maar je kunt je oude wagens ook tunen en upgraden om progressie te boeken. De garage is je thuisbasis waar je auto's stalt en tunet. Verken het resort en ontdek de wereld van auto's.

Café, een plek waar je de geschiedenis en cultuur van auto's opsnuift

In het café ontvang je menukaarten met verschillende opdrachten die je langs de vele locaties van het resort voeren. De menukaart vervult een sleutelrol in GT7 door je te helpen bij het verzamelen van auto's. Nadat je een kaart hebt voltooid, kun je luisteren naar een door experts geschreven beschrijving van je nieuwe aanwinsten. Soms maak je zelfs kennis met de designers die aan de wieg stonden van de auto's. De game is zo gemaakt dat je vanzelf in aanraking komt met de geschiedenis en cultuur van de auto's als je de menukaarten voltooit.

Drie autodealers

Auto's koop je bij de dealers. Afhankelijk van je doelen kun je in GT7 terecht bij drie verschillende dealers. Een van deze dealers is Brand Central, waar je nieuwe auto's aanschaft die zijn gemaakt in of na 2001. Je vindt hier zo'n 300 wagens en in de museumsectie van elk merk kom je meer te weten over hun geschiedenis.

Bij de tweedehandsdealer koop je gebruikte auto's voor een zachter prijsje. Maar sommige modellen, zoals Japanse sportauto's uit de jaren 90, zijn vandaag de dag een stuk duurder dan toen ze op de markt kwamen. Het aanbod aan gebruikte auto's wordt dagelijks bijgewerkt.

Ten slotte is er de dealer in legendarische auto's. Hier vind je zeldzame en iconische bolides met een grote historische waarde.

Wereldcircuits, waar je mondiale circuits kunt bezoeken om op te racen

Wereldcircuits is een locatie die toegang geeft tot de verschillende circuits van GT7. Je kunt er deelnemen aan races, kampioenschappen en andere activiteiten. Er zijn circuitervaringen waar je de verschillende delen van een circuit onder de knie kunt krijgen en aangepaste races, waarbij je zelf de weersomstandigheden, het tijdstip, het aantal ronden en je rivalen bepaalt.

Licentiecentrum en missies

Hoewel races centraal staan in GT7 is de koek daarmee zeker nog niet op. Een goed voorbeeld is het Licentiecentrum. Dit iconische speltype doet al sinds de eerste game dienst als een digitale rijschool. Schaaf je rijvaardigheid bij door deel te nemen aan korte tijdritten en probeer goud te halen voor alle uitdagingen.

Missies bestaan uit verschillende events die afwijken van gewone races of tijdritten. Hier kun je je wagen aan dragraces, waarbij je het snelst moet zijn in een rechte lijn, of driftproeven, waarbij je punten verzamelt door zo goed mogelijk te driften.

Racen met vrienden en familie in de multiplayer

Er zijn verschillende manieren om te genieten van races met anderen. Zo is er de mogelijkheid om met twee spelers te racen op een gedeeld scherm, gewoon met vrienden of familie in de huiskamer. Race je liever online, dan kun je kiezen uit lobby's of het competitievere speltype Sport. Nieuw zijn de ontmoetingsplekken, een relaxtere vorm van lobby's.

Tuninggarage, GT Auto en Bestickeringeditor voor het personaliseren van je auto's

De tuninggarage, waar je hoogwaardige onderdelen kunt kopen en monteren om de prestaties van je auto te verhogen, keert terug in GT7. Er zijn ruim 60 tuningonderdelen voor elke auto in de game.

In GT Auto geef je het exterieur van je auto een persoonlijk tintje en voer je onderhoud uit. Zo kun je er je vierwieler wassen of de motorolie verversen. Je kunt er kiezen uit ruim 650 aerodynamische onderdelen, meer dan 130 velgen en minstens 1200 lakkleuren, gebaseerd op echte verfmonsters. Daarnaast heb je een groot aanbod aan aanpassingsonderdelen tot je beschikking. Zo kun je rolkooien of zelfs bodykits met spatschermverbreders monteren.

De Bestickeringeditor geeft je de vrijheid om het uiterlijk van je scheurijzer verder aan te passen. Deze feature is in GT7 verder verbeterd. Zo kun je nu meer stickers toevoegen, ook op plaatsen waar dat voorheen niet mogelijk was.

Scapes en Racefoto voor het perfecte plaatje

In het speltype Scapes reis je over de wereld met je favoriete auto's om de mooiste kiekjes te schieten. Er zijn meer dan 2500 locaties waar je een foto kunt maken, stuk voor stuk vastgelegd met HDR-technologie. Dankzij realistische belichting en een breed scala aan effecten heb je de vrijheid om de foto's te maken die jij wilt, foto's die zelfs in het echt niet of nauwelijks te maken zijn.

Met Racefoto leg je de meest dynamische momenten van een race vast op de gevoelige plaat. Pauzeer de race op elk moment en schiet de meest fantastische foto's die in het echt ontzettend moeilijk te maken zouden zijn.

Showcase, waar spelers van over de hele wereld contact zoeken met eigengemaakte content

In de Showcase kun je opgeslagen herhalingen, foto's, bestickeringen, stickers en lakkleuren bekijken. Je kunt deze content delen met andere spelers online of de creaties van anderen downloaden, mits deze openbaar zijn gemaakt. Met hun eigen creaties kunnen spelers van over de hele wereld interactie met elkaar aangaan.

Raytracing voor verbluffendere beelden en geavanceerdere weersimulatie

De PlayStation®5-versie van GT7 beschikt over raytracing. Dankzij deze nieuwste trend in videogames zien de auto's er mooier uit dan ooit. Het simuleren van tijd en weer heeft een grote evolutie doorgemaakt. Zo veranderen de weersomstandigheden op een wereldwijde schaal, gebaseerd op een grote hoeveelheid meteorologische data voor een specifiek circuit. Hierdoor kunnen we zelfs de wolken en atmosfeer van deze locaties natuurgetrouw weergegeven. Ook de sterrenhemel, al een belangrijk aandachtspunt in eerdere games, is verbeterd. De nachtelijke hemel wordt gesimuleerd op basis van het tijdstip en de locatie van elk circuit, zodat je jezelf helemaal kunt verliezen in het kijken naar de sterren.

Meer natuurlijke veranderingen op circuits en de invoering van een buienradar

De verschillende tijdstippen en weersomstandigheden zijn niet slechts visuele weergaven. Ze zijn nauw verbonden met het physics-simulatiemodel van de auto. Zo beïnvloedt de temperatuur van het wegdek de bandengrip en andere aspecten, tot het motorvermogen aan toe. Als het regent, heb je minder grip op de plaatsen waar het water zich ophoopt. Ook wordt het circuit het eerst droog op de delen waar de auto's het vaakst overheen rijden, waardoor je daar de meeste grip hebt. Deze verschillende omstandigheden worden op de juiste manier gesimuleerd. In aanvulling op deze realistische weerseffecten heeft GT7 nu ook een buienradar. Hiermee kun je anticiperen op veranderende weersomstandigheden op het circuit en je strategie hierop aanpassen voor langere races.

Muziekherhaling, waarbij de camera zich op dynamische wijze aanpast aan de muziek

De Gran Turismo-reeks hecht al sinds het prille begin veel waarde aan herhalingen. GT7 kent nog steeds herhalingen van hoge kwaliteit, maar heeft deze doorontwikkeld in de vorm van de nieuwe muziekherhaling. In tegenstelling tot de traditionele herhalingen, waarbij langs het circuit geplaatste camera's de auto's volgen, kiest de muziekherhaling de camerastandpunten op basis van de muziek. Zo geniet je telkens weer van andere herhalingen.

Een geavanceerder physics-simulatiemodel

Het physics-simulatiemodel van Gran Turismo kent een geschiedenis van ruim 25 jaar en is voor dit nieuwste deel nog verder ontwikkeld. De simulatie is afgesteld op basis van feedback van verschillende bronnen, waaronder onze adviseur Lewis Hamilton, onze technische partner en bandenfabrikant Michelin en de beste coureurs van de FIA GT Championships. De rondetijden zijn nauwkeurig, maar het simulatiemodel probeert het rijgevoel ook zo veel mogelijk af te stemmen op de menselijke zintuigen. Ook de aerodynamica heeft een evolutie doorgemaakt, met de nieuwste bevindingen op het gebied van de numerieke stromingsleer. Hierdoor worden veranderingen in de downforce nagebootst bij hoogteverschillen tussen de voor- en achterkant. Verder beïnvloeden de windrichting en de turbulentie het weggedrag.

Een mate van immersie die alleen mogelijk is op PlayStation®5

De PlayStation®5-versie van GT7 maakt volop gebruik van de haptische feedback en adaptieve triggers van de DualSense draadloze controller. Als de wielen blokkeren of de voorste wielen een bocht in wegglijden en er onderstuur optreedt, voel je de bijbehorende trillingen. De controller geeft je zo een beter gevoel voor de staat van je auto en het wegdek.

Ook ondersteunt de PlayStation®5-versie van GT7 3D-audio. Dankzij deze technologie wordt de richting van geluiden accuraat weergegeven.

Muziekrally, een nieuwe manier om te genieten van races op de maat van de muziek

Nieuw in GT7 is Muziekrally, een speltype waarin je autorijdt terwijl je naar muziek luistert. Zorg dat je niet zonder 'beats' komt te zitten, die teruglopen op het ritme van het nummer dat wordt afgespeeld. Je voltooit een sessie door het hele nummer uit te rijden. Op basis van de afstand die je hebt afgelegd, win je een prijs. Ontdek een nieuwe wereld in Gran Turismo, waar muziek en gameplay naadloos in elkaar overgaan.

*Internetverbinding vereist voor gamevoortgang en toegang tot de meeste auto's, races, speltypen en tuningonderdelen.