Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Kampioenen! Nissan pakt dubbele kampioenschapstitel op de Nürburgring

Het Nissan GT Academy Team RJN heeft het Pro-Am-kampioenschap voor teams gewonnen in een van de spannendste GT3-competities ter wereld, de Blancpain Endurance Series. Daarnaast is Lucas Ordóñez gekroond tot Pro-Am-kampioen bij de rijders na een uitdagende strijd in de seizoensfinale, de 1000 km van de Nürburgring.

Het veelbelovende gevecht tussen Nissan en Ferrari vond nooit echt plaats omdat Ferrari wegviel in de eerste fase van de race. Het Nissan-team, dat twee Nissans GT-R Nismo GT3 inzette, heeft in heel Europa geracet – Monza, Silverstone, Paul Ricard, Spa en uiteindelijk de Nürburgring – met verschillende overwinningen en podiumfinishes op naam. De coureursformatie van 2013 bevat GT Academy-winnaars Lucas Ordóñez, Jann Mardenborough, Wolfgang Reip, Mark Shulzhitskiy, Peter Pyzera en Steve Doherty, evenals Alex Buncombe.

Als de eerste winnaar van GT Academy heeft Lucas Ordóñez al enkele ongelofelijke hoogtepunten in zijn carrière meegemaakt, inclusief twee podiumplaatsen op Le Mans in 2011 en 2013. Dit is zijn eerste rijderstitel en na een seizoen met winst op Silverstone, een podiumplaats tijdens de 24 uur van Dubai en nog een zwaarbevochten podiumplaats tijdens de 24 uur van Spa voelt de snelle Spanjaard zich ontzettend goed.

“Het is een zware dag geweest maar uiteindelijk zijn we bovenaan geëindigd,” aldus Lucas. “Ik ben enorm blij voor Nissan, voor GT Academy en voor RJN Motorsport. Het was een zware race en ik vind het jammer voor Alex (Buncombe), die vandaag alles goed deed. Samen hebben we alweer een grote stap gezet en ik kijk ernaar uit om dit avontuur met Nissan voort te zetten. Ik vind het geweldig voor iedereen!”

Alex Buncombe staat vierde in het rijderskampioenschap en Peter Pyzera derde. Na enkele vermakelijke gevechten in de beginfase van de race, waarbij Al de achtste plaats in het algemeen klassement pakte, maakte hij een tactische beslissing door uit de Pro Cup-race te stappen. Met een kampioenschap op het spel moest de focus op de andere Pro-Am-deelnemers blijven. Zijn gevecht eindigde echter toen de Nissan GT-R met startnummer 32 de pit in moest voor een remmenwissel. Terwijl de 12 uur van Spa met één set remmen te rijden was, bleek de Nürburgring een ware remmensloper te zijn voor vele Blancpain-teams.

“Dit is een prachtige mijlpaal voor onze gamer-coureurs,” aldus Darren Cox, Director of Global Motorsport van Nissan. “De Blancpain Endurance Series is het zwaarste GT3-kampioenschap. Het veroveren van de Pro-Am-titels met gamers is niet alleen toe te schrijven aan de rijders, maar ook aan de bredere ‘Nissan-familie.’ Ik ben trots op iedereen.”