Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Vision Gran Turismo

Introductie van de Honda Sports Vision Gran Turismo: een fusie van dynamiek en functionaliteit

Honda gaat tijdens de zoektocht naar nieuwe waarden in auto's altijd uit van de mens en daarop vormt de Honda Sports Vision Gran Turismo, in samenwerking met Gran Turismo ontwikkeld, geen uitzondering. Er is nu een filmpje beschikbaar waarin je de nieuwe sportauto in al zijn glorie kunt bewonderen.

Dit is een sportieveling pur sang die is ontstaan dankzij Gran Turismo, de Real Driving Simulator, en de bedrijfscultuur van Honda, die draait om dingen doen omdat het er 'leuk uitziet'.

Voor de ontwikkeling organiseerde Honda een wedstrijd onder de bedrijfsdesigners uit alle hoeken van de wereld. Na een spannende strijd won het team van de Honda-studio in Los Angeles. Tijdens een latere fase van de ontwikkeling kregen ze specialistische hulp van Japanse en Amerikaanse designers. In de Verenigde Staten werd een 1:4-schaalmodel gebouwd, terwijl de modelgegevens en de hardware uit Japan kwamen. De projectsamenwerking tussen de teams uit beide regio's viel in de smaak bij de designers.

Honda's filosofie, Human Centred Design, vind je bij de Honda Sports Vision Gran Turismo terug in de plaatsing van de coureur, de motor en de wielen. Deze elementen bepalen de structuur van de auto. Daarnaast wekken het design en de proporties van het exterieur de indruk dat de auto zich voortbeweegt, ook als hij stilstaat. Dat zorgt voor een onmiskenbare aanwezigheid op de weg met zijn strakke carrosserie, brede spatborden met luchtinlaten en velgen die schoonheid met functionaliteit combineren.

Dankzij veelvuldig gebruik van koolstofvezel componenten is het totaalgewicht van de auto beperkt gebleven tot slechts 899 kg. De midscheeps geplaatste motor heeft een inhoud van 1998 cc en koppelt een viercilinder lijnmotor met turbo aan Honda’s welbekende DOHC-VTEC, goed voor 410 pk bij 7500 tpm. Dit vermogen wordt vervolgens efficiënt overgebracht op de weg via een achtbak met een dubbele koppeling.

De aerodynamica is niet alleen getest via computersimulaties, maar ook in een windtunnel met een model op ware grootte, net als bij de ontwikkeling van een echte auto. Daardoor levert de auto optimale aerodynamische prestaties waarbij de lucht perfect rond de carrosserie, langs de bodem en door de cockpit en motorruimte vloeit.

De Honda Sports Vision Gran Turismo is de belichaming van Honda's 'Power of Dreams'. Ontdek de auto zelf door het introductiefilmpje te bekijken.