Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Vision Gran Turismo

Jaguar Vision Gran Turismo Coupé onthuld - de pure EV-raceauto

Jaguar is de maker van diverse gevierde raceauto's. De jongste telg van de familie is de Vision Gran Turismo Coupé, die vandaag voor het eerst werd getoond aan de wereld.

Op 26 en 27 oktober vindt de vijfde World Tour van 2019 plaats in de FUTURE EXPO MEGA WEB in Aomi, Tokio. Tijdens dit evenement worden niet alleen de traditionele FIA GT Championships verreden, maar ook vele bijzondere races, zoals de finale van de GR Supra GT Cup. En een dag eerder, op 25 oktober om 15:00 uur lokale tijd, werd de nieuwste Vision Gran Turismo onthuld: de Jaguar Vision Gran Turismo Coupé.

De aandrijflijn bevat compacte en krachtige elektromotoren en de accu die ze aandrijft gebruikt de lithium-ion-accu's uit het eerste kampioenschap voor elektrisch aangedreven productieauto's, de I-PACE eTROPHY.

Het hoogtepunt van de auto is de vorm, die door Jaguar Advanced Design speciaal voor Gran Turismo is ontworpen. Om het verbluffende silhouet mogelijk te maken, is de accumodule rond de cockpit geplaatst. Dat leidde tot een laag zwaartepunt en een perfecte gewichtsverdeling.

De cockpit zelf is geïnspireerd door legendarische raceauto's van Jaguar, zoals de C-, D- en E-Types. Hedendaagse ideeën over het interieur, waarin de bestuurder centraal staat, zijn gecombineerd met prachtige details. Dat zorgt voor een mooie balans tussen het analoge en het digitale. Je neemt plaats in de cockpit via het elektrisch bedienbare dak, wat de ervaring nog specialer maakt.

De structuur van de carrosserie is licht en simpel, maar barst van de opvallende kenmerken. Er is gebruikgemaakt van geavanceerde, experimentele materialen en de oppervlakken kregen een unieke afwerking. De bestuurder zit diep in de cockpit en wordt omringd door de auto, net als bij de beroemde D-Type, die drie keer won op Le Mans.

De informatie die je nodig hebt voor de besturing wordt recht voor je in een optimale verhouding getoond. Door het bijna naadloze zicht op de weg heb je de bolide perfect in de hand. Het uitzicht op de lange motorkap is typisch Jaguar. Door het geheel ga je op in de ervaring en kun je je focussen op het besturen van de auto.

Deze Jaguar Vision Gran Turismo Coupé verscheen direct na de World Tour Exhibition Pro-Am-race op de aankondigingslocatie. Daar konden topcoureurs en journalisten kennismaken met zijn ongelooflijke prestaties. Met ingang van de november-update van Gran Turismo Sport kunnen spelers uit alle hoeken van de wereld genieten van zijn schoonheid en allure.

Julian Thomson, directeur design van Jaguar

“Dit project is volledig geleid door onze jonge designers. Voor hen was het een unieke kans om een bolide te ontwerpen die recht doet aan onze ongelooflijke historie, maar tegelijkertijd de grenzen van toekomstig design oprekt. He team heeft een topprestatie geleverd en iets ontworpen wat duidelijk een Jaguar is, geïnspireerd op - maar niet beperkt tot - ons iconische verleden.”

Kazunori Yamauchi, producer van de Gran Turismo-reeks

“We zijn trots dat we vandaag de Jaguar Vision Gran Turismo kunnen aankondigen. Het was voor ons een geweldige ervaring om samen te kunnen werken met Julian Thomson, de nieuwe directeur design van Jaguar. Het design en de prestaties van deze auto zijn het resultaat van het vakmanschap van het team en vele jaren samenwerking met ons. We kijken ernaar uit om volgende maand coureurs aan het stuur te zien.”