Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Vision Gran Turismo

Dit is de Suzuki Vision Gran Turismo: de motor van de Hayabusa plus elektrische techniek in een sportieve vierwielaandrijver

Op 26 mei 2022 debuteert de Suzuki Vision Gran Turismo in update 1.15 voor Gran Turismo 7. Suzuki is een van de weinige internationale fabrikanten die zowel auto's als motorfietsen maken. Het merk heeft op beide vlakken een lange racegeschiedenis.

De Suzuki Vision Gran Turismo is een auto die is ontwikkeld als een unieke supersportwagen met vierwielaandrijving. Het is een mix van Suzuki's sportieve karakter en kenmerken van zowel de auto's als de motoren van het merk.

De open tweezitter is ontwikkeld op basis van Suzuki's hypermoderne lichtgewichttechnologie. Hij weegt dan ook niet meer dan 970 kg. Het silhouet en de designdetails verraden het DNA van sportieve Suzuki's, zoals de Swift Sport en de Cappuccino.

Voor de lay-out is gekozen voor een chassis met een middenmotor en achterwielaandrijving, aangevuld door elektromotoren om er vierwielaandrijving van te maken.

De viercilinder heeft een inhoud van 1340 cc en is afkomstig van de Hayabusa, Suzuki's vlaggenschip op twee wielen. Twee van de aanvullende elektromotoren zijn voorin geplaatst en de derde bevindt zich achterin. Samen leveren ze 318 kW (432 pk) / 9700 tpm, met een maximumkoppel van 610 Nm.

De auto doet denken aan die andere sportieveling met de motor van de Hayabusa: de GSX-R/4, een conceptcar van Suzuki uit 2001 voor een sportauto met middenmotor.

De herinnering aan dat legendarische prototype wordt door de Suzuki Vision Gran Turismo nieuw leven ingeblazen, met de nieuwste technologie, vierwielaandrijving en het sportieve weggedrag waar het Japanse merk bekend om staat. Suzuki's visie voor pure sportbeleving staat garant voor rijplezier.

Er staat ook een Gr.3-versie van deze Suzuki Vision Gran Turismo op stapel. Dat wordt de belichaming van Suzuki's passie voor de autosport.