Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Algemene informatie

FIA en IOC kondigen autosportevent Olympic Virtual Series aan in Gran Turismo Sport

Op 26 april heeft de Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) – een van de oprichters van de FIA Certified Gran Turismo Championships – een samenwerking aangekondigd met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om het eerste autosportevent van de Olympic Virtual Series te organiseren.

De Olympic Virtual Series is een samenwerking tussen het IOC en vijf internationale sportbonden en uitgevers van games. Het gaat om vijf officiële sporten: honkbal, wielrennen, roeien, zeilen en autosport – en die laatste tak vindt plaats in Gran Turismo Sport. Spelers uit alle hoeken van de wereld kunnen hun racekunsten vertonen via deze nieuwe autosport.

De Olympic Virtual Series begint op 13 mei en duurt tot 23 juni 2021. De wereldwijde online kwalificatie vindt plaats in de vorm van een tijdrit, waarbij de beste zestien deelnemers doorgaan naar de wereldfinale.

De wereldfinale wordt uitgezonden op 23 juni, de Olympische Dag waarop wordt stilgestaan bij het ontstaan van de moderne Olympische Spelen, op 23 juni 1894. Het doel is het promoten van het uitoefenen van sport, ongeacht leeftijd, geslacht of sportieve vaardigheden. Mis geen seconde van de autosportactie!

Overzicht autosportevent Olympic Virtual Series

Raceschema

Wereldwijde online kwalificatie: 13 - 23 mei 2021
Na afloop van de wereldwijde online kwalificatie wordt er per regio een verschillend aantal deelnemers geselecteerd, op basis van hun klassering: Europa/Midden-Oosten/Afrika (7), Azië (4), Noord-Amerika (2), Midden- en Zuid-Amerika (2), Oceanië (1).

Wereldfinale: uitzending op 23 juni 2021
De deelnemer met de meeste punten na alle drie de races wordt uitgeroepen tot winnaar.

Deelnamecriteria

Eigenaars van een PlayStation®4-console of een PlayStation®5-console en een exemplaar van Gran Turismo Sport, met een account voor PlayStation™Network dat is aangemaakt in een van de volgende landen/gebieden:

Argentinië / Australië / Bahrein / België / Brazilië / Bulgarije / Canada / Chili / China / Chinees Taipei / Colombia / Costa Rica / Denemarken / Duitsland / Ecuador / El Salvador / Finland / Frankrijk / Griekenland / Guatemala / Honduras / Hongarije / Hongkong / Ierland / India (behalve de deelstaat Nagaland) / Indonesië / Italië / Japan / Koeweit / Libanon / Maleisië / Mexico / Nederland / Nieuw-Zeeland / Nicaragua / Noorwegen / Oekraïne / Oman / Oostenrijk / Panama / Paraguay / Peru / Polen / Portugal / Qatar / Roemenië / Rusland / Saoedi-Arabië / Singapore / Slowakije / Spanje / Thailand / Tsjechië / Turkije / Uruguay / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Arabische Emiraten (VAE) / Verenigde Staten / Zuid-Afrika / Zuid-Korea / Zweden / Zwitserland

(Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn ten tijde van het event om deel te nemen aan de wereldfinale, behalve in Saoedi-Arabië, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten, waar deelnemers 21 jaar of ouder moeten zijn ten tijde van de start van het event.)

Jean Todt, FIA-president

Ik vind het geweldig dat de FIA de handen ineenslaat met het IOC voor deze uiterst prestigieuze en innovatieve sportwedstrijd en ik wil IOC-president Thomas Bach danken voor zijn vertrouwen in ons. We delen dezelfde waarden en zijn trots op de diversiteit, inclusiviteit en grootschalige deelname die de digitale autosport mogelijk maakt door het wegnemen van de meeste traditionele deelnamebarrières.

Graham Stoker, FIA-vicepresident Sportzaken

De Olympic Virtual Series past perfect in onze strategie voor het bevorderen van de groei en ontwikkeling van de digitale autosport en daarmee het aanboren van een nieuw publiek voor onze geweldige sport. Ik zal de wedstrijd, die onze zoektocht naar nieuw racetalent voortzet, nauwgezet volgen.

Kazunori Yamauchi, Gran Turismo-producer

We zijn vereerd dat Gran Turismo is aangewezen als een van de organisatoren voor de Olympic Virtual Series. Dit is een historische dag – niet alleen voor ons bij Gran Turismo, maar ook vanuit het perspectief van de racegeschiedenis. Ik vind het een geweldig idee dat de talloze Gran Turismo-spelers in alle hoeken van de wereld dezelfde Olympic Virtual Series-ervaring zullen meemaken.