Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT6 Concept Movie #4 "Vision Gran Turismo"
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Event-verslag

"Vision Gran Turismo" Aangekondigd

Polyphony Digital Inc., de maker van de succesvolle Gran Turismo®-reeks voor PlayStation®, kondigt een unieke samenwerking aan met een aantal toonaangevende autofabrikanten, ontwerpstudio’s en andere internationale merken. Ontwerpteams van Alfa Romeo, Alpine, Aston Martin, Audi, BMW, Bertone, GM Design, Honda, Infiniti, Italdesign Giugiaro, JORDAN Brand, Mercedes-Benz, Nike, Nissan, Peugeot, SRT(Chrysler), Volkswagen en Zagato maken studiemodellen die een unieke blik werpen op de toekomst van de autosector. Hun ontwerpen worden vervolgens omgezet tot speelbare auto’s in de nieuwe game Gran Turismo®6, die op 6 december 2013 verschijnt. Onder de noemer Vision Gran Turismo vieren we daarmee het 15-jarige bestaan van deze game, waarvan ruim 70 miljoen exemplaren verkocht zijn.

Vision Gran Turismo bevat auto’s zoals de BMW Vision Gran Turismo, een exclusief virtueel studiemodel met BMW M-genen. Volkswagen heeft zijn eigen ontwerpers vrij spel gegeven om de toekomst van de legendarische Golf GTI te verkennen met de Golf GTI Vision Gran Turismo. De Alfa Romeo 6C Biposto Vision Gran Turismo, gemaakt door het team achter de Alfa Romeo 4C, verwijst naar een roemrucht model uit de jaren 1930. De Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo biedt een dapper kijkje in de toekomst door sensuele puurheid te verenigen met klassieke ontwerpelementen van Mercedes-Benz. Nike maakt een interessant uitstapje naar de wereld van autodesign, in navolging van de Nike ONE, het revolutionaire model uit Gran Turismo 4 dat tot stand kwam door een samenwerking met Polyphony Digital Inc.

De auto’s worden van 2013 tot in 2014 door Polyphony Digital uitgebracht als gratis downloadbare content (DLC) die je als gebruiker van Gran Turismo 6 downloadt via een update. Vision Gran Turismo is ontwikkeld als een bedankje voor de trouwe schare fans die de reeks in de loop van het 15-jarige bestaan heeft opgebouwd.

“Het is een geweldig project”, aldus Kazunori Yamauchi, de bedenker van Gran Turismo en directeur van Polyphony Digital Inc. “Al sinds de eerste Gran Turismo-game 15 jaar geleden heeft GT een speciale band met de autowereld, wat heeft geleid tot uiteenlopende en fascinerende samenwerkingen. Maar Vision Gran Turismo is waarschijnlijk de meest ambitieuze onderneming tot nu toe. We werpen een blik op de toekomst van autodesign en brengen die toekomst tot leven in Gran Turismo 6. We zijn al onze ontwerppartners voor dit project enorm dankbaar voor hun prachtige verjaardagscadeau aan Gran Turismo ter ere van het 15-jarige bestaan van de reeks, en we staan te trappelen om dit cadeau met onze fans te delen. Nauw samenwerken met de grootheden uit de autowereld, evenals ontwerpteams van buiten de industrie, is een zeldzaam voorrecht en we kijken ernaar uit om hun creaties vanaf dit jaar tot in 2014 te delen met Gran Turismo-fans.”

Het team van Polyphony Digital heeft al heel wat innovatieve samenwerkingsverbanden achter de rug en steeds kwam dat ten goede van de Real Driving Simulator. Voorbeelden zijn de ultieme raceauto Red Bull X2010, het studiemodel GTbyCitroën en een vernieuwende GPS- en gegevens-app voor de Toyota GT86. Daarnaast heeft Polyphony de display van de echte Nissan GT-R ontworpen en organiseert het samen met Nissan de succesvolle coureursopleiding GT Academy.

Gran Turismo 6 wordt uitgebracht op 6 december 2013. Je kunt de game nu al reserveren via verschillende verkooppunten. Als je de GT6 Anniversary Edition of de Standard Edition reserveert, krijg je een aantal extra auto’s zodra de game in de winkels ligt.

Commentaar van enkele Vision Gran Turismo-merken:

Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design
“Gran Turismo en BMW delen dezelfde genen wat betreft enthousiasme voor moderne en klassieke auto’s. Ik ken de Gran Turismo-reeks al vanaf het begin – het toenemende niveau van visueel realisme en de authentieke rijervaring in Gran Turismo 6 is ongelooflijk indrukwekkend.”

Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Brand Communication BMW
“Vision Gran Turismo is een creatieve kans om op een innovatieve manier onze BMW Design-visie te presenteren, die we exclusief voor dit spel hebben ontwikkeld. We kijken uit naar de feedback van de wereldwijde community. Het is onze manier om Polyphony en Sony te feliciteren met het 15-jarige bestaan van de Gran Turismo-reeks.”

Lüder Fromm, Head of Global Marketing Communications, Mercedes-Benz Passenger Cars
“Games zijn bij uitstek geschikt om specifiek op de belevingswereld van een jonge, moderne doelgroep in te spelen. Gran Turismo 6 zet de standaard in het racegamegenre en biedt Mercedes-Benz dus een perfect platform om een interactieve ervaring te creëren met een nieuw studiemodel van een supersportwagen. We weten zeker dat ons studiemodel miljoenen gamers en Gran Turismo-fans ter wereld zal inspireren.”

Klaus Bischoff, Director, Volkswagen Design
"Het Vision GT-project biedt een geweldige kans om invulling te geven aan gewaagde ideeën en de ontwerpelementen van de Volkswagen GTI zo levendig, dynamisch en emotioneel mogelijk uit te werken. Het merk Volkswagen GTI en Gran Turismo van Sony PlayStation delen een hoge standaard wat betreft het doorontwikkelen van een herkenbaar product met oog voor de kleinste details. We kijken ernaar uit om een auto te maken waarmee gamers ongeëvenaarde virtuele GTI-ervaringen kunnen beleven.”