Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Wereldfinale

Op 19 en 20 december worden de wereldfinales van de FIA GT Championships 2020 en de GR Supra GT Cup uitgezonden als YouTube Première!

Het premièreschema van de Nations Cup, Manufacturer Series en GR Supra GT Cup is nu bevestigd!

Binnenkort weten we wie de 2020-serie van de FIA Gran Turismo Championships, de derde editie alweer, op hun naam schrijven! Op 19 en 20 december worden de wereldfinales uitgezonden als YouTube Premières op het officiële Gran Turismo TV-kanaal op YouTube en in Gran Turismo LIVE als originele programma's met commentaar.

Op dag 1 laten we jullie alle actie zien van de finale van de Manufacturer Series, een toernooi waarin merken het tegen elkaar opnemen. Op dag 2 staat de finale van de Nations Cup op het programma, waarin de allerbeste individuele deelnemers uit alle hoeken van de wereld tegen elkaar racen.

Aansluitend op onze verslaggeving over de wereldfinales zenden we op 18 december de GR Supra GT Cup uit.

Manufacturer Series

19 december, vanaf 13:00 (GMT) - Première

De Manufacturer Series is een competitie waaraan in totaal 12 merken meedoen, zoals Toyota en Mazda, de officiële partners van de FIA GT Championships. In dit online toernooi komen teams van drie tegen elkaar uit, waarbij elke coureur één race rijdt. Het team dat na afloop de meeste punten heeft verzameld, wordt uitgeroepen tot de kampioen van de 2020-serie.

Blik op de sectie Gran Turismo LIVE

Nations Cup

20 december, vanaf 13:00 (GMT) - Première

Via de regionale finales hebben in totaal 16 deelnemers uit 10 verschillende landen en gebieden zich gekwalificeerd voor de wereldfinales van de Nations Cup. Dit jaar is de titelverdediger afwezig en dus zal er een gloednieuwe kampioen naar huis gaan met de trofee waar het allemaal om draait.

Blik op de sectie Gran Turismo LIVE

GR Supra GT Cup

18 december, vanaf 13:00 (GMT) - Première

De grote finale van de tweede editie van dit merkenkampioenschap, de GR Supra GT Cup 2020. Aan deze finale doet ook een selectie van coureurs van TOYOTA GAZOO Racing (TGR) mee, met één meedingende deelnemer uit Saoedi-Arabië en één uit Singapore. Welke coureur heeft het in zich om de titel van snelste Supra-coureur ter wereld te winnen?

Blik op de sectie Gran Turismo LIVE

De streamingpagina's van de toernooien worden later aangekondigd op het officiële Gran Turismo TV-kanaal op YouTube en in Gran Turismo LIVE.

Ga voor meer informatie, waaronder de bovenstaande streaminginformatie, deelnemerslijsten en raceopzet naar de speciale pagina van de wereldfinales

Overzicht wereldfinales

Sinds het begin van de FIA Gran Turismo Championships, als een van de officiële door de FIA gecertifieerde races, zijn er al heel wat spectaculaire confrontaties uitgevochten. In het derde jaar werd het programma noodgedwongen drastisch gewijzigd vanwege de wereldwijde COVID-19-pandemie. Tijdens de online serie van 2020 werden er binnen vier maanden meer dan dertig races verreden.

Maar nu zal eindelijk duidelijk worden wie dit tumultueuze jaar wint.

De wereldfinales van de FIA Gran Turismo vormen een online event van de 2020-serie van het FIA ​Gran Turismo Championship.

Aan de wereldfinales doen de beste deelnemers van de wereld mee. Ze hebben zich gekwalificeerd via de World Tour 2020 - Sydney, de online races die van april tot augustus plaatsvonden, of de regionale finales. Tijdens de Nations Cup wordt duidelijk wie de snelste coureur ter wereld is en in de Manufacturer Series ontdekken we welk merk het snelst is. Dus op één dag komen er twee kampioenen bij!

Daarnaast vindt voor de tweede keer de finale van de GR Supra GT Cup 2020 plaats, een internationale merkenrace.

De premières van deze events kun je zien op het officiële Gran Turismo TV-kanaal op YouTube en in Gran Turismo LIVE als originele programma's met commentaar.

Alvast veel plezier met de grote finale van de 2020-serie van de FIA Gran Turismo Championships en de ontknoping van het tweede Supra-kampioenschap!