Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Uitslag Le Mans teruggedraaid, GT Academy-winnaars nu derde

Uit een herinspectie van de voertuigen die meededen aan de 90e 24-uursrace van Le Mans, verreden op 22 en 23 juni, is gebleken dat de benzinetank van G-Drive Racings wagen met nummer 26 (Oreca 03/Nissan) niet voldeed aan de reglementen. Daarom heeft de ACO (Automobile Club de l'Ouest) deze auto uit het officiële klassement verwijderd en hun derde plaats (9e in het algemeen klassement) in de LMP2-klasse ingetrokken.

Dat betekent dat bijna alle auto's een plaatsje opschuiven. De vierde plek van de auto met nummer 42 van Greaves Motorsports van het GT Academy-team (Lucas Ordóñez, Jann Mardenborough en Michael Krumm in een Zytek Z11SN/Nissan) is vervangen door een podiumplek. De wagens met nummer 26 en 42 waren tien uur op rij verwikkeld in een hevige onderlinge strijd. Door deze ontwikkeling treedt Jann Mardenborough alsnog in het voetspoor van Lucas, die twee jaar geleden ook op het podium eindigde na zijn debuut op Le Mans.

Het nieuws kwam te laat om de champagne te laten spuiten, maar met hun derde plaats zijn Lucas en Jann er weer in geslaagd GT Academy op de kaart te krijgen.