Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT6 Concept Movie #3 2013 Goodwood - Extended Version
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

GT Academy

Goodwood Hillclimb Aanwezig in Gran Turismo®6

De beroemde, 1,86 km lange Hill Climb van Goodwood, het hart van het statige Britse Festival of Speed dat daar elk jaar plaatsvindt, komt als nieuw circuit naar het aanstaande Gran Turismo®6 voor PlayStation®3. Polyphony Digital Inc., de makers van de bestsellerfranchise Gran Turismo® voor PlayStation®, hebben net een overeenkomst aangekondigd met het Goodwood Festival of Speed (11-14 juli). Een nieuwe demo van GT6™ geeft enkele van de verwachte 185.000+ bezoekers de kans om Nick Heidfelds recordtijd van 41,6 seconden, neergezet met een Formule 1-auto, te verbreken. De demo bevat een aantal prachtig nagemaakte auto's om de virtuele tegenhanger van ‘de Heuvel’ te bedwingen.

Het Goodwood Festival of Speed heeft een benijdenswaardige internationale reputatie als viering van alles wat met auto’s en autosport te maken heeft. Het jaarlijkse event wordt gehouden rond het huis van de graaf van March en wordt gekenmerkt door een reeks auto’s van alle tijden, van de begindagen van de auto-industrie tot aan de nieuwste modellen die fabrikanten tentoonstellen. Het bereik en de omvang komen overeen met Polyphony Digitals streven met ‘The Real Driving Simulator’.

“Ik heb altijd bewondering gehad voor het Festival of Speed en wat Lord March heeft bereikt,” aldus Kazunori Yamauchi, het hoofd van Polyphony Digital en de bedenker van Gran Turismo. “Ik hou van de ongelofelijke reeks aanwezige auto’s – van onschatbaar, zeldzaam en exotisch tot de nieuwste gezinshatchbacks en volwaardige raceauto’s – ik hou van de uitdaging van de Hill Climb en de Forest Rally Stage. Goodwood vertegenwoordigt elke vorm van autorijden en autosport, en dat is wat wij ook proberen te bereiken met Gran Turismo, dus het is erg bijzonder dat we een samenwerking zijn aangegaan. Er is geen betere feedback dan die van de Goodwood-fans om te horen of we de juiste kant op gaan met Gran Turismo 6!”

Onschatbare klassiekers, nieuwe en oude pure raceauto’s, de nieuwste supercars en een hoop andere, zeldzame, vernieuwende of gewoon gekke auto’s worden de heuvel op gestuurd door een exclusieve groep topcoureurs en genodigden. Nu de iconische Goodwood Hill Climb in al zijn glorie is nagemaakt voor Gran Turismo kunnen GT-spelers van overal ter wereld zelf ook het gevoel van spanning en eer beleven dat normaal alleen weggelegd is voor een handjevol coureurs. Bovendien is er een enorme verscheidenheid aan auto’s die in Gran Turismo 6 beschikbaar zijn vanaf de lancering.

Festivalgangers kunnen zelf de Hill Climb op racen of rijden in een speciale demo van Gran Turismo 6, die geïnstalleerd is op PlayStation-racepods bij de Goodwood Road Racing Club, de Family Area en Goodwood Hotel. Nissan en Alfa Romeo hebben de GT6-demo op hun stands staan, terwijl Mercedes-Benz, Ford en Nissan ook pods opnemen in hun Moving Motor Show-programma. Voor wie geïnspireerd wordt door alle echte coureurs op Goodwood organiseert Nissan, de partner van PlayStation in het speciale GT Academy-programma, een wildcardcompetitie tijdens de Moving Motor Show, waar je kans maakt op een plek in de Britse nationale finale van GT Academy.

De aanwezigheid van de Hill Climb in het razend populaire Gran Turismo is een mooi vooruitzicht voor de oprichter van het Goodwood Festival of Speed, de graaf van March: “Ik vind het geweldig om Polyphony Digital Inc te verwelkomen op Goodwood, en ik ben trots en vereerd dat het Festival of Speed is gekozen om Gran Turismo 6 aan het wereldpubliek te laten zien. Ik kan geen betere gamepartner bedenken voor deze viering van autosport en autocultuur, zeker in ons twintigste jubileumjaar. Ik kijk er zeer naar uit de Hill Climb te bedwingen in Gran Turismo 6, hoewel ik vermoed dat ik mijn kinderen ervan weg moet slaan voordat ik aan de beurt ben!”