Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo™ Sport

Samenwerking met Porsche aangekondigd tijdens de IAA van Frankfurt

Op 11 september zijn tijdens de IAA van Frankfurt in Duitsland een aantal aankondigingen wereldkundig gemaakt over de relatie tussen Gran Turismo en de roemruchte autofabrikant uit Stuttgart.

Tijdens het evenement is in Gran Turismo Sport een virtuele versie getoond van de Taycan, de eerste volledig elektrische Porsche. Peter Varga, hoofd exterieurdesign van Porsche, en Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi kondigden tijdens de onthulling aan dat er een Porsche Vision Gran Turismo op stapel staat voor 2020. Bovendien komt de 917 Living Legend, een speciaal model ter ere van de vijftigste verjaardag van de legendarische Porsche 917, ook naar de game.

Drie manieren waarop Porsche en Gran Turismo gaan samenwerken in de toekomst

1. De Porsche Taycan Turbo S wordt uiterlijk in oktober 2019 gratis beschikbaar gesteld als DLC in Gran Turismo Sport. De afgelopen negen maanden hebben de ontwikkelteams uit Stuttgart en Tokyo nauw samengewerkt. Dat heeft onder meer geleid tot een gedetailleerd interieur met bewegende instrumenten. Daarnaast hebben Porsche en Polyphony Digital Inc. het unieke geluid van de auto nagebootst en natuurlijk zijn prestaties op het circuit.

2. Ter ere van de vijftigste verjaardag van de 917 brengt Porsche de designstudie 917 Living Legend naar Gran Turismo Sport. Sinds Porsche in 1970 voor het eerst de 24 uur van Le Mans won met een 917 geldt de auto als een van de belangrijkste raceauto's uit de geschiedenis van het merk. De auto verschijnt in de eerste helft van 2020 in de game.

3. Tot slot werken de designers van Porsche momenteel aan het Porsche Vision Gran Turismo Project. Een bestuurbare versie daarvan verschijnt in de game van Polyphony Digital Inc. Het Porsche Vision Gran Turismo Project wordt tegen het einde van volgend jaar in Gran Turismo Sport verwacht. Met het Porsche Vision Gran Turismo Project verbreedt het designteam van Porsche zijn horizon: voor het eerst ontwikkelt Porsche een virtuele sportconceptcar die niet is gekoppeld aan een productieversie. Dat maakt de weg vrij voor een visionaire interpretatie van het design-DNA van Porsche.

Kjell Gruner, onderdirecteur marketing van Porsche AG

"De autosport zit in ons DNA en racegames bieden een geweldige kans om jonge en digitale doelgroepen te bereiken. Deze veelvuldig bekroonde reeks is voor Porsche de perfecte partner voor het verder verbeteren van onze betrokkenheid bij racegames en e-sport.”

Kazunori Yamauchi, Gran Turismo-producer

Sinds 2017 kun je Porsches besturen in Gran Turismo Sport. Door de Taycan Turbo S en de 917 Living Legend naar Gran Turismo Sport te halen, maar ook door het Porsche Vision Gran Turismo Project, bouwen we onze samenwerking nog verder uit."

― Over de komst van de Porsche Taycan Turbo S

“In Gran Turismo is het een vereiste dat we niet alleen het interieur en het exterieur van de auto's nauwkeurig namaken, maar ook dat we de unieke mechanismes van de specifieke auto's nabootsen, tot en met alle details van hun rijgedrag. Porsche gebruikt geen overbodige verfraaiingen. De designs zijn eenvoudig en efficiënt en de kwaliteit en de prestaties zijn top. Dat en de extreme precisie waar het merk bekend om staat, geeft Porsches hun ziel. In Gran Turismo moeten we dat tot in detail weten over te brengen. Het is geweldig om daaraan te werken voor ons."

― Over het Vision Gran Turismo-project met Porsche
"Vision Gran Turismo is een beweging. We vragen autofabrikanten om hun idee van een Gran Turismo te ontwerpen. Met andere woorden, het is een persoonlijke vraag van mij: "Haal je nog plezier uit het maken van auto's?" En het is een geweldige eer om antwoord te krijgen van de mensen van Porsche, een merk met een sterk, uniek en onvervangbaar plekje heeft in de autocultuur: "DIT is de Gran Turismo die wij voor ogen hebben bij Porsche." Ik denk dat men de Porsche Vision Gran Turismo over tien of twintig jaar zal zien als een belangrijke mijlpaal in de auto-industrie.