Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Event-verslag

Kazunori Yamauchi's 'Open Garage Talk'-speech in CARS (Center for Automotive Research at Stanford)

Stanford University is een beroemde universiteit in het Amerikaanse Silicon Valley waar tot op de dag van vandaag op alle gebieden van wetenschap een revolutionaire sfeer heerst. Kazunori Yamauchi werd uitgenodigd om te spreken tijdens de 'Open Garage Talk', een wetenschappelijke bijeenkomst die regelmatig wordt georganiseerd door de onderzoeksgroep van CARS (Center for Automotive Research at Stanford), en tijd door te brengen met de professors en studenten.

Het intrigerende, seminarachtige evenement begon in 2012 met allerlei deelnemers, zoals professors, studenten, jonge bedrijven uit Silicon Valley en autofans die zich interesseren voor de toekomst van mobiliteit. In voorgaande edities stonden beroemde spelers uit de autowereld op dit podium, zoals Carlos Ghosn (voorzitter en CEO van de Renault-Nissan Alliance), Chris Bangle (voormalig chef design en directielid van BMW) en Ralph Gilles (chef design FCA Global). Kazunori Yamauchi’s sessie was de zeventiende 'Open Garage Talk'.

De twee sleutelfiguren van CARS: Stephen Zoepf, uitvoerend directeur (links van Kazunori Yamauchi) en Chris Gerdes, directeur en professor werktuigbouwkunde (rechts).
De twee sleutelfiguren van CARS: Stephen Zoepf, uitvoerend directeur (links van Kazunori Yamauchi) en Chris Gerdes, directeur en professor werktuigbouwkunde (rechts).

Op 2 maart bezocht Kazunori Yamauchi Stanford University, waar hij welkom werd geheten door vele studenten en Stephen Zoepf en professor Chris Gerdes. Stephen is de uitvoerend directeur van CARS en de gastheer van de 'Open Garage Talks'. Daarnaast was hij als ingenieur betrokken bij de ontwikkeling van auto's bij onder meer BMW en Ford. Chris Gerdes is CARS-directeur en professor werktuigbouwkunde, met als specialismes voertuigdynamiek en rijtheorie. Het onderwerp van het seminar was 'Hoe beïnvloeden automobilisten en rijgedrag de auto's van de toekomst'. Professor Gerdes leidde het gesprek met Kazunori Yamauchi.

Op bezoek in de CARS-garage. Op de voorgrond is de X1 zichtbaar, een experimenteel voertuig dat is gebouwd door Stanford-studenten.

In de CARS-garage worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's besproken.

Het seminar begon met een rondleiding door de garage van CARS. Er waren allerlei experimentele auto's aanwezig, zoals een DeLorean die was omgebouwd tot een elektrische auto, een auto op zonne-energie die de studenten hadden gebouwd voor de Solar Car Challenge en zelfs onbemande testvoertuigen van autofabrikanten die samenwerken met CARS. De Audi TT kan zelfstandig racen op een circuit, op volle snelheid, en de Ford Fusion drift er zonder coureur flink op los.

Onbemande testvoertuigen van autofabrikanten die samenwerken met CARS. Op de voorgrond staat de Audi TT ('Shelly') die zelfstandig op circuits kan racen, op volle snelheid. De Ford Fusion in de achtergrond drift foutloos, ook zonder coureur.
Onbemande testvoertuigen van autofabrikanten die samenwerken met CARS. Op de voorgrond staat de Audi TT ('Shelly') die zelfstandig op circuits kan racen, op volle snelheid. De Ford Fusion in de achtergrond drift foutloos, ook zonder coureur.

Later was er tijd voor een discussie met de studenten. Er werden allerlei onderwerpen aangesneden, zoals de Amerikaanse democratie, waarover Kazunori Yamauchi de volgende, interessante vraag stelde aan de studenten: "Kan de Amerikaanse democratie worden aangevuld door technologie, of kan er een totaal verschillend politiek stelsel worden bedacht?"

Kazunori Yamauchi tijdens een discussie met Stanford-studenten.
Kazunori Yamauchi tijdens een discussie met Stanford-studenten.

Natuurlijk werd er een racekuip met Gran Turismo Sport geïnstalleerd. Terwijl veel bezoekers van de game genoten, gaf Kazunori Yamauchi een presentatie over de geschiedenis van de connectie tussen Gran Turismo en de automobielindustrie en de autosport. Aan bod kwamen allerlei toekomstplannen, zoals een KI-kampioenschap met momenteel in ontwikkeling zijnde API's die zelfrijdende auto's mogelijk maken. Yamauchi nodigde de studenten uit mee te doen.

De presentatie over Gran Turismo, waarbij onder andere werd gepraat over een toekomstig KI-kampioenschap.

Met professor Chris Gerdes (links) voerde Yamauchi een diepgravende discussie over de huidige revolutie op het gebied van mobiliteit.

Het publiek luistert aandachtig.

Handtekeningen schrijven op cadeau-exemplaren van Gran Turismo Sport.

Er is een belangrijke revolutie op komst op het gebied van mobiliteit en tijdens dit evenement werd eens te meer duidelijk dat Gran Turismo er klaar voor is om deel uit te maken van die toekomst.