Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo™ Sport

De 2019 Series gaat van start! Dit is de Gran Turismo World Tour - Parijs

De eerste serie van de FIA-certified Gran Turismo Championships eindigde vorig jaar en nu staat er een nieuwe serie op het punt van beginnen. Maar eerst vindt op 16 en 17 maart in Parijs het eerste live-evenement van de Gran Turismo World Tour 2019 plaats.

De beste deelnemers van de FIA GT Championships van vorig jaar nemen het weer tegen elkaar op tijdens dit World Tour-evenement in het Pavillon Gabriel in de Franse hoofdstad.

Net als tijdens de vorige World Tour is er een Nations Cup, waarin het ieder voor zich is, en een Manufacturer Series, waarin merkenteams tegen elkaar racen. Dit evenement licht een tipje van de sluier van de toekomst van de 2019 Series. Binnenkort meer!

Daarnaast wordt er tijdens dit evenement een overzicht vrijgegeven van de competitiestructuur van de FIA GT Championships 2019 Series. Volg het evenement op de voet via de live-uitzendingsectie van Gran Turismo LIVE.

Reactie van Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi

“Ik vind het geweldig om door te gaan met de FIA-certified Gran Turismo Championships. Het is prachtig om de getalenteerde GT-deelnemers weer in de spotlight te zetten en samen te brengen, vooral op deze manier.

De vorige editie was een doorslaand succes, met als hoogtepunt de spannende finale in Monaco, waarbij Igor Fraga (IOF_RACING17) de Nations Cup op zijn naam schreef en Lexus de Manufacturer Series won dankzij Tyrell Meadows (GT_Academy2013), Vincent Rigaud (Oscaro_SkyPikmin) en Kanata Kawakami (Kawakana222). Ik kan niet wachten op wat we in het nieuwe seizoen zullen meemaken!”

Reactie van Graham Stoker, FIA-vicepresident Sportzaken

“Vorig jaar bewezen de FIA-certified Gran Turismo Championships dat de combinatie van Gran Turismo's realistische simulatie en de exceptionele vaardigheden van de coureurs de perfecte ingrediënten zijn van een evenement van wereldformaat. De FIA steunt Kazunori Yamauchi en het team dan ook graag opnieuw. We zijn ervan overtuigd dat dit evenement veel kan betekenen voor de perceptie van online competities en een sleutelrol kan spelen in de toekomst van de autosport.”