Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo™ Sport

Release van Gran Turismo Sport gevierd met launch-evenement in het Italiaanse Modena

Op maandag 16 oktober vierden genodigden en internationale media de wereldwijde release van Gran Turismo Sport tijdens het launch-evenement. De feestelijkheden vonden plaats in het oude, Noord-Italiaanse Modena. Deze stad heeft een geschiedenis die teruggaat tot het Romeinse Rijk, maar onder autoliefhebbers staat Modena bekend als de geboorteplaats van Enzo Ferrari.

Het Piazza Roma in Modena, met de koepels waaronder zich de racekuipen en een aantal showauto's uit Gran Turismo Sport bevinden. Het gebouw op de achtergrond is het Palazzo Ducale.

Beeld van het evenement op het Piazza Roma.

Beeld van het evenement op het Piazza Roma.

Onder de koepels waar de racekuipen zich bevinden.

Het evenement vond plaats op drie locaties: het Piazza Roma in het centrum van de stad, het Hotel Canalgrande en het circuit van Modena, net buiten de stad. De stad ademde tijdens het meerdaagse evenement een echte Gran Turismo Sport-sfeer dankzij de talloze vlaggen, posters en beroemde auto's die je overal aantrof.

Bezoekers proberen de VR-feature.

Bij de koepel pronken klassieke TAG Heuer-stopwatches.

Speciale uithangborden...

De patio van het Hotel Canalgrande. Hier werden ook auto's getoond en racekuipen geplaatst.

Het jaar 2017 geldt als het releasejaar van Gran Turismo Sport, maar ook als het jaar waarin de serie zijn twintigste verjaardag viert. Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi, die tijdens het evenement een presentatie gaf, keek terug op de titels die de afgelopen twintig jaar zijn verschenen en besprak het nieuwste deel, Gran Turismo Sport: “Dit is de standaard van het nieuwe Gran Turismo. Met een balans tussen prestaties (framerate) en hoge kwaliteit verruilen we de chaotische structuur en interfaces uit het verleden voor een geïntegreerd design waarin online en offline samenkomen. Dat levert de beste gebruikerservaring tot nu toe in de serie op.”

Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi tijdens zijn presentatie.
Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi tijdens zijn presentatie.

Tijdens het evenement werd de winnaarstrofee van het online FIA GT-kampioenschap onthuld, dat volgend jaar van start gaat. Het symbool op de voet is de 'Forme uniche della continuità nello spazio' ('unieke vormen van continuïteit in de ruimte'), een sculptuur uit 1913 van de Italiaanse kunstenaar Umberto Boccioni, die de futuristische beweging in Italië aanvoerde. Het beeld staat voor de verrassing door en fascinatie met machines en snelheid, waarmee de mens aan het begin van de twintigste eeuw werd geconfronteerd. Het werd geselecteerd voor de trofee vanwege het respect dat het uitstraalt jegens de autocultuur, die zo belangrijk is voor Gran Turismo. Speciaal voor deze trofee werd het bronzen beeld, dat in het Tate Modern in het Verenigd Koninkrijk staat, met lasers gescand. De vormgevers van Polyphony Digital hebben het beeld vervolgens met veel passie omgevormd tot de uiteindelijke trofee.

Onthulling van de winnaarstrofee van het online FIA GT-kampioenschap, dat in de game wordt verreden.

Het beeld 'Forme uniche della continuità nello spazio', van de futuristische kunstenaar Umberto Boccioni, is nagemaakt door Polyphony Digital.

De deuren van Gran Turismo Sport gaan binnenkort open. Maak met eigen ogen kennis met de ongekende evolutie van de nieuwste titel, die een reuzenstap voorwaarts maakt aan de hand van een innovatiedrang die sinds de eerste GT niet meer is gezien.

Een groot deel van de werknemers van Polyphony Digital, waaronder Kazunori Yamauchi, was bij het evenement.

Op het Autodromo di Modena, net buiten de stad, was een circuitervaring georganiseerd voor de media.

Deelnemers maken in het echt kennis met de content uit de campagne.

In actie op het circuit.

In actie op het circuit.

In actie op het circuit.

In actie op het circuit.

In actie op het circuit.

In actie op het circuit.

Het diner in het Museo Enzo Ferrari. In dit museum maak je kennis met de geschiedenis van Enzo Ferrari en kun je vele beroemde Ferrari's bewonderen.

Een greep uit de vele historische Ferrari's die het evenement opluisterden.

De herbouwde werkplaats van Enzo Ferrari's vader Alfredo. Nu vind je er een museum met Ferrari's en Ferrari-motoren.

De entreehal van het Museo Enzo Ferrari.

De buitenkant van de werkplaats van Alfredo, Enzo's vader.