Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo™ 7

Nieuwe samenwerking aangekondigd tussen Japan Race Promotion en Polyphony Digital. April-update bevat SF23

Op 4 april kondigde Japan Race Promotion (JRP), organisatoren van het Japanse Super Formula-kampioenschap), een nieuwe samenwerking aan met Polyphony Digital.

De samenwerking tussen JRP en Polyphony Digital begon in 2019, toen de SF19 werd toegevoegd aan Gran Turismo Sport. Een jaar later werd de link tussen e-autosport en de echte autosport versterkt via evenementen zoals de door de JAF gecertificeerde Super Formula Virtual Series en de GT College League, een racecompetitie voor autotechniekstudenten die in samenwerking met de krant Asahi Shimbun werd opgezet.

JRP wil met deze samenwerking "de banden met de e-autosport verder aanhalen en spelers van over de hele wereld laten kennismaken met de Super Formula, en tegelijkertijd e-autosporters stap voor stap begeleiden op weg naar een racecarrière."

Ter ere van de nieuwe samenwerking komt de SF23 uit het huidige Super Formula-seizoen via de update van april naar Gran Turismo 7.

De SF23 is door Honda en Toyota ontwikkeld op basis van de thema's 'klimaatneutraliteit' en 'meer entertainment', en is een project dat boven de concurrentie tussen deze twee autofabrikanten uit stijgt. De SF23 in GT7 wordt beschikbaar in de opvallende kleuren (Red Tiger en White Tiger) van ontwikkelversies.

Daarnaast wordt er een Gran Turismo 7-bestickeringwedstrijd gepland, als opvolger van de succesvolle editie van vorig jaar. Je krijgt dan de kans om een bestickering te maken op basis van de kleuren van elk Super Formula-team.

Op 8 april klinkt het startsignaal van het echte Super Formula-seizoen, op de Fuji Speedway.

Het wordt een spannende race waarin de 22 coureurs de gloednieuwe auto voor het seizoen van 2023 leren kennen.

Externe link
Officiële site Super Formula