Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
HYUNDAI N 2025 Vision Gran Turismo: Unveiled
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Vision Gran Turismo

Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo onthuld

Vooruitlopend op de IAA van Frankfurt, die vanaf 17 september plaatsvindt in Frankfurt, heeft Hyundai de Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo onthuld, evenals een 1:1-model. Deze auto komt exclusief naar Gran Turismo van PlayStation®.

De aandrijflijn van de Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo is gebaseerd op de eerste massa-geproduceerde waterstofcelsysteem van Hyundai en is het bewijs van Hyundai Motors passie voor prestaties en duurzaamheid. Het totale vermogen is 650 kW (884 pk): de twee waterstofcellen leveren 500 kW (680 pk) en de supercondensator zorgt voor nog eens 150 kW (204 pk) door remenergie terug te winnen. De kracht wordt overgebracht via vier sterke onafhankelijke motoren in de wielen, die voor een maximale grip en een directe respons zorgen.

De compacte, lichtgewicht brandstofcellen en de strakke monocoque van CFRP beperken het gewicht tot 972 kg, goed voor een specifieke massa waarmee hij kan concurreren met de meest exotische supercars ter wereld. In combinatie met een laag zwaartepunt zorgt al dat vermogen ervoor dat de auto uitstekend geschikt is voor de zwaarste circuits, en dat is nou precies waar het 'N'-merk van Hyundai om draait.

De lucht stroomt door de kenmerkende zeshoekige grille van Hyundai Motor naar de bootvormige onderzijde. De buisvormige luchtconstructie die in verbinding staat met de achterkant minimaliseert de druk op de onderkant om een maximale downforce te bewerkstelligen. Daarnaast worden de luchtremmen geactiveerd op basis van de snelheid en het remgedrag om de luchtweerstand te verkleinen.

De N 2025 Vision Gran Turismo is dan wel gebaseerd op milieuvriendelijke technologie, maar hij zal toch in de smaak vallen bij autoliefhebbers, alleen al vanwege de diepe grom van de motor. De geluiden van de turbine (met een toerental van 200.000 toeren per minuut), de unieke frequentie van de brandstofcellen, het geluid van het waterstofkoelsysteem en de hoge noten van de motoren in de wielen zorgen voor een harmonieus en herkenbaar racegeluid dat de coureur aanspoort.

De N 2025 Vision Gran Turismo is geïnspireerd door de luchtvaartindustrie, in het bijzonder de tests op Rogers Dry Lake (voorheen Muroc Dry Lake). Daar zetten piloten en astronauten hun levens op het spel tijdens hun ruimtevaarttraining. De innovatieve en grensverleggende prestaties vormden het thema van het design van de auto.

De Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo, geïnspireerd door de luchtvaartindustrie en gevormd door snelheid, ziet eruit als een gevechtsvliegtuig op wielen en vervaagt de grens tussen lucht en asfalt. Hyundai Motor heeft een auto ontworpen met supersonische aerodynamica die lijkt te zweven over de weg.

Daarnaast zorgde het Sound Design Research Lab van Hyundai Motor voor een uniek raceautogeluidsysteem om het maximale te halen uit dit razendsnelle, maar milieuvriendelijke model. De Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo barst dus van de futuristische technologie en vertegenwoordigt zo de potentie van de sportieve toekomst van Hyundai Motor.