Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo™ 7

Opening van de Gran Turismo World Series 2023!

Op 13 mei start de Gran Turismo World Series 2023 (GTWS 2023) voor Gran Turismo 7. De speciale kampioenschapspagina en de overzichtspagina van de 2023-serie zijn nu beschikbaar.

■ Overzicht Gran Turismo World Series 2023
https://www.gran-turismo.com/world/gt7/championships/gtws2023/

De GTWS 2023 is een internationaal kampioenschap voor iedereen die in het bezit is van Gran Turismo 7. De serie omvat twee kampioenschappen: de Nations Cup, waarin de deelnemers hun land (of gebied) vertegenwoordigen, en de Manufacturers Cup, waarin de deelnemers uitkomen namens hun favoriete autofabrikant.

Zeven online ronden en twee live-events bepalen wie kampioen wordt

Voor GTWS 2023 zijn een aantal belangrijke wijzingen doorgevoerd aan het format. Zowel de Nations Cup als Manufacturers Cup bestaan uit een online serie van zeven ronden. De beste spelers gaan door naar de World Series Showdown 2023 in augustus en de wereldfinales 2023 in december, waar de kampioenen van de 2023-serie zullen worden gekroond.

Ook dit keer worden de live-events online uitgezonden en zullen de op het scherpst van de snede uitgevochten races tussen de beste coureurs ter wereld volledig van commentaar worden voorzien.

■ Het nieuwe teamformat van de Nations Cup

De eerste ronde van de online serie van de Nations Cup vindt plaats op 13 mei. Net als in eerdere online series strijden de deelnemers individueel om de punten, maar in live-events als de World Series Showdown zullen de drie hoogst geklasseerde spelers van de beste league van elk land (of gebied) samen strijden als team.

Dit jaar zal elk land (of gebied) dat deelneemt aan de Nations Cup beter vertegenwoordigd zijn. Schakel in om te zien wat er gebeurt als ervaren coureurs als de Spanjaard Coque López, die vorig jaar de wereldfinales op zijn naam schreef, een team vormen met veelbelovende groentjes.

■ Slaat Subaru twee keer op rij toe? Chaotische gevechten in de Manufacturers Cup

De Manufacturers Cup gaat op 7 juni van start, ongeveer een maand na de Nations Cup. Na de zeven ronden van de online serie gaan de 12 fabrikanten, bestaande uit de hoogst geklasseerde teams in het internationale fabrikantklassement en onze partners Toyota, Genesis en Mazda, door naar de World Series Showdown en wereldfinales.

Met een epische overwinning in de 2022-serie sleepte Subaru zijn tweede titel in de wacht. De titelverdediger zal de zegereeks voort willen zetten. Welke fabrikant kan roet in het eten gooien? Ook dit jaar zal de Manufacturers Cup weer een ware rollercoaster zijn.