Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Vision Gran Turismo

Bugatti toont 1:1-model van Bugatti Vision Gran Turismo tijdens IAA van Frankfurt

Bugatti heeft aangekondigd om dit jaar tijdens de IAA van Frankfurt een model op ware grootte van de Bugatti Vision Gran Turismo te tonen. Daarnaast heeft het merk de eerst afbeeldingen vrijgegeven van de auto, die is ontworpen door het designteam van Bugatti.

De designers putten hun inspiratie uit de succesvolle racetraditie van het merk. In de jaren 1920 en 30 boekte Bugatti vele racesuccessen. Het historische thema van het design van de Vision Gran Turismo, een virtuele, hypermoderne racewagen, was vooral gebaseerd op de Bugatti Type 57 Tank en zijn overwinningen tijdens de 24 uur van Le Mans in 1937 en 1939. De Bugatti Vision Gran Turismo maakt zijn debuut dan ook in de klassieke blauwe kleuren van de Type 57 G Tank, de winnende auto in 1937. Tegelijkertijd zijn de twee kleuren blauw een ode aan de historische Franse raceauto's uit die tijd. Blauw werd voor Bugatti sinds die periode de huiskleur.

“We wilden absoluut geen retro-raceauto maken die teruggreep op de herinneringen aan Le Mans, maar een moderne bolide die het gevoel en de sfeer van die speciale momenten uit het verleden van Bugatti wist te pakken”, aldus Sasha Selipanov, hoofd Exterior Design Creative Development. “Het is bekend dat ik een Gran Turismo-fan ben, dus het was een mooi avontuur voor mij om een merk met zo'n roemrucht raceverleden naar het virtuele circuit te brengen.”

“Voor onze fans wilden we dat het project zo realistisch mogelijk werd, zodat we een echte Bugatti in de virtuele wereld van de PlayStation-game konden neerzetten”, verklaart Frank Heyl, hoofd Exterior Design voor Production Development bij Bugatti. “Elk detail van het design wordt gedefinieerd door zijn functie. De Bugatti Vision Gran Turismo is de perfecte combinatie van techniek en esthetiek.”

Voor het design van het interieur werden geen concessies gedaan, net zoals bij het design van de buitenkant. “Dit is een compromisloze raceauto”, benadrukt Etienne Salome, hoofd Interior Design bij Bugatti. Het interieur is ontworpen met het oog op de raceregels. Alle aanwijzers, schermen en besturingsonderdelen zitten op een logische plek voor coureurs: makkelijk te lezen en binnen handbereik.

“We wilden een virtuele raceauto ontwikkelen voor onze fans. Een echte Bugatti tot op de laatste schroef, die de waarden van het merk uitstraalt”, aldus de designers. “Hopelijk beleven de gamers er net zo veel plezier aan als wij tijdens de ontwikkeling.”

Het 1:1-model van de Bugatti Vision Gran Turismo is van 17 tot en met 27 september 2015 te bezichtigen op de Bugatti-stand in zaal 3.0 van de IAA in Frankfurt am Main.