Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo™ Sport

Meer dan 80 miljoen Gran Turismo-games over de toonbank

Vorig jaar was het twintig jaar geleden dat de eerste Gran Turismo in de schappen lag, in 1997.
Per april 2018 zijn er wereldwijd in totaal meer dan 80 miljoen exemplaren van de verschillende games verkocht.

In de loop der jaren heeft Gran Turismo voortgebouwd op de concepten die een grote rol speelden in de eerste titel: prachtig vormgegeven auto's en omgevingen en een physics-engine die puur realisme nastreeft. De reeks is met de technologie meegegroeid en heeft onvoorstelbare dingen bereikt voor het genre.

In de nieuwste versie, Gran Turismo Sport, kun je niet alleen tegen vrienden van over de hele wereld spelen, maar ook meer dan ooit volledig in de game opgaan dankzij de PlayStation®VR. Het resultaat wordt alom geroemd.

Kijk met ons vooruit naar de toekomst van de Gran Turismo-reeks, die nieuwe richtingen inslaat en nieuwe horizonnen verkent.

Reactie van Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi

Het is bijna onvoorstelbaar dat tachtig miljoen spelers Gran Turismo hebben gespeeld in de twintig jaar dat de game bestaat, vooral als je ziet hoeveel tijd ze erin hebben gestoken. Ik wil de vele gamers, maar ook onze vrienden en steunpilaren in de auto-industrie van harte bedanken. In de jaren die voor ons liggen, gaan we graag door met het verfijnen van onze auto's, de omgevingen, het rijplezier en de spanning van de races.