Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
SRT Tomahawk Vision Gran Turismo: Unveiled
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Gran Turismo®6

SRT Tomahawk Vision Gran Turismo onthuld

Op 2 juni 2015 (plaatselijke tijd) in Detroit heeft FCA (Fiat Chrysler Automobiles) US LLC de RT Tomahawk Vision Gran Turismo aangekondigd. Er zijn drie variaties van de auto en ze verschijnen in de zomer van 2015 stuk voor stuk als gratis update voor de exclusieve PlayStation®3-titel Gran Turismo®6.

SRT (Street and Racing Technology) is de sportafdeling van FCA US. Hun creatie, 'de sportwagen van 2035', is de SRT Tomahawk Vision Gran Turismo.

De designafdeling en de technische afdeling van SRT kwamen samen om van de SRT Tomahawk de beste rijervaring te maken voor Gran Turismo. De auto barst van de ideeën en technologie en gaat een stap (of twee) verder dan de raceauto's van nu.

Het exterieur valt op door de afgeronde vormen en de slanke taille, met een ruggengraat die tot achter de cockpit doorloopt. Net als de voorkant ziet de achterkant, waar je als gamer tegenaan kijkt, er agressief uit, met prachtige plasmalampen en vijf indrukwekkende uitlaten. De doorzichtige cockpit en motorkap zijn gemaakt van grafeen, een type koolstofvezel. De meters en communicatie-informatie krijgt de coureur digitaal voorgeschoteld op dit grafenen oppervlak.

De hoofdkrachtbron van de Tomahawk is een zevenliter-V10 die in een hoek van 144 graden is gekanteld. De voorwielen zijn verbonden met een pneumatische krachtbron die gecomprimeerde lucht opslaat en omzet in rijkracht. Deze pneumatische motor drijft niet alleen de voorwielen aan, maar ook de luchtophanging van alle vier de wielen. Bovendien zorgt hij voor de juiste druk in het G-pak van de coureur. Daarnaast wordt het gebruikt om de aeropanelen te activeren die over de gehele lengte van de carrosserie zijn gemonteerd. De Tomahawk heeft ingebouwde aeropanelen boven de vier spatborden aan de uiteinden van de carrosserie en aan de achterkant. Deze panelen worden zo nodig pneumatisch aangedreven en bieden zelfs gierbesturing in de bochten. Dankzij een revolutionair actief wielvluchtsysteem kantelen de wielscharnieren dusdanig dat het voertuig 'overhelt' in de bochten: elk wiel staat naar binnen of buiten om zo veel mogelijk contact met de weg te behouden en dus zo veel mogelijk mechanische grip te bemachtigen.

Er zijn drie uitvoeringen van de Tomahawk, elk met een anders afgestelde motor en besturing. Daardoor kun je de Tomahawk kiezen die het best past bij je eigen vaardigheid en raceniveau.

SRT Tomahawk S Vision Gran Turismo

De Tomahawk S geldt als de instapmachine die je voorbereidt op de ongelooflijke prestaties van de Tomahawks, maar ook de S beschikt over grensverleggende specificaties. De 7,0-liter-V10 met een grote hoek levert in deze afstelling 792 pk (ter vergelijking: de 8,4-liter-V10 in de Dodge Viper voor 2015 levert 645 pk). De pneumatisch aangedreven voorwielen voegen 215 pk toe, voor een totaal vermogen van 1007 paardenkracht. Met een leeggewicht van ruim 1000 kg is dit de zwaarste SRT Tomahawk, maar met een topsnelheid van ruim 400 km/u zou je dat niet zeggen.

SRT Tomahawk GTS-R Vision Gran Turismo

De racetuning vergroot het vermogen van de V10 tot 1137 pk en de door lucht aangedreven voorwielen voegen daar nog eens 313 pk aan toe. Dat leidt tot een totaal vermogen van 1450 pk. Na een strenge kuur is het leeggewicht van de Tomahawk GTS-R afgenomen tot 662 kg (waarmee hij de lichtste versie is) en de topsnelheid verhoogd tot ruim 480 km/u.

SRT Tomahawk X Vision Gran Turismo

Dit is de ultieme Tomahawk, uitgerust met allerlei experimentele technologieën. Bij een begrensd toerental van 14.500 tpm levert de V10 2168 pk (bijna drie keer zo veel als de standaard Tomahawk S). Maar de voorwielen gooien daar nog eens maximaal 422 pk bovenop, goed voor een totaal vermogen van 2590 pk. Daarmee snelt de Tomahawk X naar een topsnelheid van 650 km/u. De prestaties van de X zijn zo extreem dat je als coureur een G-pak moet dragen om de gigantische krachten in de bochten op te vangen.

Manager – Advanced Concepts, SRT Engineering, FCA US LLC.
Mike Shinedling:


“Het was leuk om onze fantasie de vrije loop te laten om de SRT Tomahawk voor Gran Turismo 6 te creëren. De game hecht veel waarde aan realisme in een virtuele omgeving. Wij wilden die filosofie eer aandoen door ons te concentreren op plausibele toekomstige technologieën om onze visie van extreme prestaties vorm te geven. Een mooi design valt altijd in de smaak, net als een knap staaltje techniek. Als die twee dingen samenkomen, is dat het mooiste wat er is.”

Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi:

"Ik ben zeer tevreden met de manier waarop FCA en diens sportafdeling SRT de essentie van Vision Gran Turismo vorm heeft gegeven met de SRT Tomahawk Vision Gran Turismo”, aldus Kazunori Yamauchi, de maker van Gran Turismo en de president van Polyphony Digital, Inc. "De Amerikaanse designers van FCA deden mee aan een designwedstrijd en het gekozen concept is extreem in elk opzicht: het opvallende uiterlijk, de aerodynamische proporties, de interne mechanismen en het geavanceerde racepak. Vanwege het radicale design moest ons physicsteam nieuwe physics ontwikkelen voor Gran Turismo, zodat de auto optimaal tot zijn recht zou komen in de game. We danken iedereen bij FCA die heeft genoten van het Vision Gran Turismo-project en ik kijk uit naar de dag waarop we de visie van SRT kunnen delen met Gran Turismo-spelers."