Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Informatie

OLYMPIC ESPORTS SERIES 2023 Motor Sport Event komt naar Gran Turismo 7!

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC), de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) en Polyphony Digital Inc. hebben aangekondigd dat Gran Turismo 7 zal worden gebruikt als het platform voor het OLYMPIC ESPORTS SERIES 2023 Motor Sport Event. Begin april gaat een online tijdrit van start. Deelnamevoorwaarden worden later bekendgemaakt. De snelste deelnemers aan de tijdrit worden uitgenodigd voor de finale, live tijdens de allereerste Olympic Esports Week, van 22-25 juni 2023 in Singapore.

De Olympic Esports Series 2023 is een wereldwijde, virtuele, gesimuleerde sportcompetitie die is ontwikkeld door het IOC in samenwerking met internationale federaties (if's) en game-uitgevers. Er zal niet alleen autosport worden beoefend, maar ook verscheidene andere sporten.

“We zijn er trots op dat Gran Turismo deelneemt aan de Olympic Esports Series en het is goed nieuws voor fans van GT en de community”, aldus Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi tijdens een evenement in het IOC-hoofdkantoor te Lausanne. “Hiermee borduren we voort op wat in 2008 begon met GT Academy, waarin we van virtualiteit naar realiteit gingen – twee verschillende dingen. Tien jaar later verandert de sport in een continue ervaring waarin virtualiteit en realiteit in elkaar overlopen. De OES is een belangrijke stap in dat proces. De sporters hebben gelijke kansen en krijgen de mogelijkheid om de stap te maken tussen virtualiteit en realiteit. Sport verandert al honderd jaar en deze ontwikkeling is de nieuwste fase in die evolutie.”

Voor Robert Reid, FIA Deputy President voor Sport, is het OLYMPIC ESPORTS SERIES 2023 Motor Sport Event op meerdere fronten een waardevolle samenwerking. “Geweldig dat de FIA voor de tweede keer op rij samenwerkt met het IOC en Gran Turismo voor dit innovatieve e-sportevenement”, verklaarde hij. “We hebben ons toegelegd op het verdubbelen van onze deelname aan de autosport en de Olympic Esports Series past perfect bij onze strategie: met onze mooie sport een nieuw publiek aanboren. E-sport is ideaal voor grootschalige deelname, aangezien het de meeste traditionele drempels wegneemt. Bovendien is het een toonbeeld van gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusiviteit."

De Olympic Esports Series 2023 leidt uiteindelijk tot de Olympic Esports Finals 2023, een live-evenement op locatie. Het evenement vindt plaats van 22-25 juni in het Suntec Centre in Singapore en is een van de hoogtepunten van de onlangs aangekondigde Olympic Esports Week 2023.

David Lappartient, voorzitter van de Esports Liaison Group van het IOC, benadrukte het belang van de Olympic Esports Series: “De Olympische beweging brengt mensen samen in vredig competitieverband. De Olympic Esports Series 2023 is daar een voortzetting van, met de ambitie om meer speelruimte te maken voor zowel beoefenaars als fans van topsport. We kijken uit naar de strijd tussen de beste spelers ter wereld en het verkennen van gedeelde kansen en lessen op het gebied van gezondheid, training en innovatie”.

De spelers komen in Singapore samen en racen aangemoedigd door het publiek om de prestigieuze titel van winnaar van de Olympic Esports Series. De spannende finale wordt wereldwijd live gestreamd op olympics.com en sociale kanalen.

Ook in 2021 was Gran Turismo vertegenwoordigd in de Olympic Virtual Series, waarbij de Italiaan Valerio Gallo de titel won in een online evenement.