Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Event-verslag

Aankondigingsevenement PEUGEOT Vision Gran Turismo

Op 5 juni organiseerde PEUGEOT de PEUGEOT Vision GT Experience in het designcentrum Automobile Design Network in Vélizy, net buiten Parijs. Alles draaide om de aankondiging van de PEUGEOT Vision Gran Turismo.

Hoofd Design van PEUGEOT, Gilles Vidal, gaf het openingswoord en nodigde Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi uit om het publiek toe te spreken. Na het praatje van PEUGEOT Brand CEO Maxime Picat deed Kazunori een demonstratierace met de PEUGEOT Vision Gran Turismo in Gran Turismo 6.

Tijdens het evenement, georganiseerd in het PSA PEUGEOT CITROËN Design-gebouw, werd een aantal PEUGEOT-studiemodellen en historische Le Mans-bolides en rallyauto's getoond. Legendarische machines zoals de PEUGEOT 205 Turbo 16 Rallye, de PEUGEOT 206 WRC en de PEUGEOT 905 kwamen in de spotlights te staan. Op het dak van het gebouw stonden de roemruchte PEUGEOT 908 HDi FAP Le Mans en een PEUGEOT 206 WRC die meerdere prijzen heeft gewonnen in allerlei categorieën. Er waren ook een aantal studiemodellen te bewonderen: de PEUGEOT EXALT, de PEUGEOT ONYX en de PEUGEOT 308 R Hybrid.

In het gebouw was een designomgeving nagebootst, waar schetsen werden gemaakt terwijl geïnteresseerden toekeken. De bezoekers konden zo met eigen ogen zien wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van een PEUGEOT. Het evenement liet via Vision Gran Turismo zien hoe PEUGEOT, met zijn 120 jaar de oudste autofabrikant ter wereld, de nadruk legt op design.

Onder de gamers werd een tijdrit georganiseerd. De winnaar, Kwamé van PlanèteGT, heeft tevens een speciale dag met de teams van PEUGEOT SPORT in Castellet gewonnen, tijdens de GT Tour eind oktober.

De PEUGEOT Vision Gran Turismo is beschikbaar in Gran Turismo 6 via een gratis update. Je kunt de auto bemachtigen door deel te nemen aan het tijdelijke seizoensevent, dus mis deze kans niet!