Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo™ Sport

De Super Formula 2019 komt naar Gran Turismo Sport!

Tijdens een speciaal fan-evenement op Suzuka Circuit op zaterdag 2 maart is de nieuwe bolide voor het seizoen van 2019 van de Super Formula aangekondigd. Het nieuwe SF19-chassis zorgt voor nog grotere prestaties op het circuit en zal vanaf een update in het voorjaar ook beschikbaar zijn in Gran Turismo Sport.

Voor het Super Formula-seizoen van 2019 is het chassis dat al sinds 2014 in gebruik was vervangen door de nieuwe SF19. De bolide is niet alleen sneller, maar ook veel veiliger voor de coureur. Net als zijn voorgangers van de laatste jaren is het chassis ontworpen door Dallara, dat de aerodynamische eigenschappen verbeterde om het maken van inhaalmanoeuvres te vereenvoudigen en de balans tussen entertainment en competitiviteit te bewaren.

In Gran Turismo Sport kun je in alle opzichten van deze nieuwste Super Formula-machine genieten.

Net als in het echt kun je kiezen tussen een Toyota- en een Honda-krachtbron. Het motorgeluid is nauwkeurig nagebootst en voor het eerst kun je een boost gebruiken om je bolide extra kracht te geven, net als de inhaalsystemen uit de echte races.*

In de GT League, waarin je tegen AI-tegenstanders racet, is er een nieuwe competitie op basis van de Super Formula. Tijdens deze races merk je het grote verschil met toerwagens.

Ook in Brand Central is er een nieuwe Super Formula-sectie. Hier kun je de auto's zelf kopen, meer te weten komen over de geschiedenis van de Super Formula en een aantal gerelateerde video's bekijken.

In de Super Formula zijn 'snel' en 'licht' de sleutelwoorden. Dit geldt bij uitstek voor de bolide van 2019, die de prestatiegrenzen verlegt. Dat kun je nu zelf beleven in Gran Turismo Sport.

Reactie van Gran Turismo Sport-producer Kazunori Yamauchi

Ik vind het geweldig dat deze bolide, die zojuist is geïntroduceerd in de Super Formula, naar de game komt, parallel aan het debuut van de echte Dallara SF19. Dat is te danken aan de samenwerking met bedrijven zoals Dallara en JRP.

De Super Formula heeft de laatste jaren grote technische stappen gemaakt op het gebied van prestaties, aerodynamica, motoren en banden, waardoor de reeks in potentie alleen de F1 boven zich duldt. Het kampioenschap is niet alleen populair onder de beste coureurs en teams van Japan: ook topcoureurs van buiten Japan wagen de overstap.

Sinds het debuut in 1997 en de verschillende vervolgen die in de loop der jaren zijn uitgekomen, staat Gran Turismo tegenwoordig bekend als het grootste autosportplatform ter wereld, met meer dan zeven miljoen gebruikers in Europa, Amerika en Azië. Door de SF19/Super Formula toe te voegen aan deze titel, brengen we deze races naar een groter, internationaal publiek. We hopen dat de Super Formula in de toekomst een platform zal blijven dat vele jonge, getalenteerde coureurs uit alle hoeken van de wereld aantrekt en we zijn er trots op hier deel van uit te maken.

Specificaties Dallara SF19 Super Formula (hetzelfde voor Toyota- en Honda-uitvoeringen)

Lengte 5233 mm
Breedte 1910 mm
Hoogte 960 mm
Gewicht 660 kg
Cilinderinhoud 2000 cc
Maximumvermogen 600 pk / 10.000 tpm
Maximumkoppel 462 Nm / 7000 tpm
Aandrijflijn Middenmotor/achterwielaandrijving

*De boostfunctie wordt ook beschikbaar voor sommige andere auto's.
(Screenshots afkomstig uit een Japanse versie die nog in ontwikkeling is.)