Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Eerste Japanse Super GT-overwinning voor Lucas Ordóñez

Op 5 oktober boekte Lucas Ordóñez, de eerste winnaar van GT Academy, zijn eerste overwinning in de GT300-klasse. De Spanjaard greep op het Thaise Chang International Circuit de zege in de zevende ronde van de Super GT-serie.

Het in het oosten van Thailand gelegen Chang International Circuit werd vorige maand geopend. Met de enige race uit de Super GT-serie 2014 die niet in Japan wordt verreden, beleefde het gloednieuwe circuit zijn vuurdoop.

In de GT300-klasse schoot de op poleposition gestarte "i-mobile" AAS Porsche 911 GT3 met startnummer 99 van een lokaal team meteen goed uit de startblokken. Lucas Ordóñez en Kazuki Hoshino in de B-MAX NDDP GT-R met startnummer 3 en de door Seiji Ara en Jörg Müller bestuurde Studie BMW Z4 met startnummer 7 zetten de achtervolging in. Met strategische pitstops sloegen de twee teams aanvankelijk hun slag, maar auto 99 wist het verschil in topsnelheid optimaal uit te buiten. De van poleposition gestarte auto nam de koppositie over en vergrootte zijn voorsprong.

Maar na een lekke band in de 49e ronde was het gedaan met de snelheid van auto 99. De GT-R greep de leiding met de BMW Z4 in de achtervolging. De twee auto’s vochten een verhit duel uit waarin het verschil tussen de twee kemphanen op het laatst minder dan een seconde bedroeg. Ondanks verwoede pogingen van Müller wist Lucas aan het langste eind te trekken en de overwinning binnen te slepen.

Dit was de zevende race voor Lucas in de Japanse Super GT-serie, waarin hij deelneemt via het NISMO Global Driver Exchange Program. Tot nu toe had hij aangetoond hard te kunnen rijden, maar een overwinning zat er vooralsnog niet in. In Thailand kon Lucas na een loodzware race dan toch zijn eerste overwinning bijschrijven.