Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Kazunori Yamauchi

Kazunori Yamauchi ontvangt eredoctoraat universiteit van Modena en Reggio Emilia in Italië

Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi heeft in Italië een eredoctoraat van de universiteit van Modena en Reggio Emilia ontvangen. De uitreiking vond plaats op 17 oktober.

Deze universiteit, opgericht in 1175, is een van de oudste exemplaren van Italië. De banden met de Europese auto-industrie zijn hecht en sinds 2010 staat de technische afdeling bekend als het 'Enzo Ferrari-engineeringdepartement'.

Het auditorium van de universiteit in Modena, waar de ceremonie plaatsvond.

Professor Angelo Andrisano, rector magnificus van de universiteit van Modena en Reggio Emilia (rechts), en Kazunori Yamauchi.

Kazunori Yamauchi ontving het eredoctoraat als erkenning voor het effect dat hij en Gran Turismo in de loop der jaren hebben gehad op de auto-industrie en computergraphics. De kersverse dr. Kazunori Yamauchi gaf vervolgens een presentatie met de titel 'Inside Gran Turismo', die met luid applaus door de aanwezige professors en studenten werd besloten.

Kazunori Yamauchi tijdens zijn presentatie.
Kazunori Yamauchi tijdens zijn presentatie.

Reactie van Kazunori Yamauchi

De afgelopen twintig jaar ben ik in sneltreinvaart richting de toekomst gegaan, zonder om te kijken. Maar nu ik vandaag op deze manier word geëerd, heb ik de kans om terug te kijken op mijn eigen prestaties, die ik bijna vergeten was. Daar ben ik zeer dankbaar voor.
Deze dag zal me altijd bijstaan. Ik voel me vereerd met deze huldiging in Modena, dat geldt als het hart en de ziel van de automobielindustrie.

The diploma.
The diploma.