Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
TAG Heuer and Gran Turismo Sport Partnership Announced
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Gran Turismo™ Sport

Samenwerking TAG Heuer en Gran Turismo Sport aangekondigd tijdens Autosalon van Genève


Op 8 maart 2017 bevestigden Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi en Jean-Claude Biver, CEO van TAG Heuer en president van de LVMH Group Watch-divisie, dat TAG Heuer de officiële tijdwaarnemer zal zijn in Gran Turismo Sport. Polyphony Digital heeft de live-timingtechnologie van TAG Heuer geïntegreerd in Gran Turismo Sport om ongeëvenaarde tijdswaarneming mogelijk te maken in de race-ervaring. Onder aanvoering van CEO Jean-Claude Biver weet TAG Heuer de interesse van de jeugd te wekken en blijft het bedrijf ook in de 21e eeuw meegaan met de tijd.

De Gran Turismo-games zijn wereldwijd 76.910.000 keer over de toonbank gegaan (per december 2016) en het nieuwste hoofdstuk, Gran Turismo Sport, komt naar verwachting in 2017 uit op PlayStation®4. Gran Turismo Sport, het neusje van de zalm op het gebied van interactief entertainment, heeft TAG Heuer uitgekozen als eerste horlogepartner. Het is ook de eerste keer dat TAG Heuer zich heeft verbonden aan een toonaangevende game-uitgever.
De samenwerking werd aangekondigd tijdens de 87e Autosalon van Genève op de stand van TAG Heuer, omringd door exceptionele raceauto's zoals showcars van het F1-team van Red Bull Racing en het FIA Formule E-kampioenschap, beide partners van TAG Heuer.

Jean-Claude Biver: "De geschiedenis van TAG Heuer hangt nauw samen met de wereld van de autosport. Met veel plezier kondig ik aan dat ons merk zich heeft verbonden met de wereld van het digitale entertainment. TAG Heuers integratie in Gran Turismo Sport vervult ons met trots. Het is een primeur voor een horlogemerk. We delen dezelfde passie en dankzij deze nieuwe samenwerking verschijnt TAG Heuer in miljoenen huiskamers over de hele wereld, zodat we meer dan ooit aansluiting krijgen met de jongere generaties."
Kazunori Yamauchi: "TAG Heuer heeft geschiedenis geschreven met autosportlegenden zoals Steve McQueen, Ayrton Senna en Red Bull Racing en is de ideale projectpartner voor Gran Turismo Sport, dat zich erop toelegt de komende honderd jaar van de autosport te definiëren. Ik ben ervan overtuigd dat de live-timingtechnologie van TAG Heuer een niveau van realisme naar Gran Turismo Sport brengt dat gelijk is aan de echte autosportwereld. Bovendien biedt dit project een geweldige kans om een doorbraak op het gebied van technologie en design teweeg te brengen in de toekomst van de Connected-smartwatch, een kruising tussen horloges en softwaretechnologie."
De samenwerking tussen TAG Heuer en Gran Turismo Sport verloopt zeer natuurlijk, of dat nu fysiek op de circuits tijdens het kampioenschap is, tijdens promotiebijeenkomsten, op het scherm of op consoles. Al sinds de oprichting steunt TAG Heuer belangrijke autosportteams en is het aanwezig op de beroemdste circuits.
Toeval of niet, toen Kazunori Yamauchi voor het eerst sinds jaren weer op zoek was naar een horloge, kwam hij uit bij TAG Heuer... Zijn instinct bracht hem bij het Zwitserse merk toen de zoektocht naar een horlogepartner werd gestart. Een samenwerking met TAG Heuer zou de game op één lijn zetten met belangrijke internationale races. Zodoende werd TAG Heuer de eerste officiële tijdwaarnemer en het officiële horloge in Gran Turismo Sport.

Polyphony Digital heeft de Live Timing Technology van TAG Heuer geïntegreerd in Gran Turismo Sport om ongeëvenaarde tijdswaarneming mogelijk te maken in de race-ervaring.

Als onderdeel van de nieuwe samenwerking integreert Gran Turismo Sport het horlogemerk in beeld als de officiële tijdwaarnemer en het officiële horloge. Nu maak je als fan niet alleen kennis met de legendarische geschiedenis van de autosport, maar ook met de rol van TAG Heuer in de racewereld.
Een voorbeeld van de innovaties is de aan TAG Heuer toegewijde museumsectie in Gran Turismo Sport, waar je meer te weten komt over historische gebeurtenissen op het gebied van kunst, politiek, auto's en dus ook TAG Heuer. Elk 'museumverhaal' wordt tot leven gebracht door beeld en tekst.
Gran Turismo Sport bevat ook de sectie 'Brand Central', waar je nader kennismaakt met de waarden van TAG Heuer. Dit is een unieke kans voor de Zwitserse maker van luxueuze horloges, want met Gran Turismo Sport bereik je een internationaal miljoenenpubliek.