Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Europese Race Camp van GT Academy 2013 op zoek naar nieuwe kampioen

Het roemruchte GT Academy Race Camp gaat vandaag weer van start op het circuit van Silverstone in het Verenigd Koninkrijk, de traditionele thuisbasis van de Academy. Ruim 765.000 gamers uit Europa hebben dit jaar meegedaan aan het vijfde seizoen van de innovatieve coureursopleiding van Nissan en PlayStation®. Stuk voor stuk lieten ze zien hoe snel ze waren in een speciale demo van het langverwachte Gran Turismo®6, dat vanaf 6 december in de winkels ligt, exclusief voor PlayStation®3. Nu, na de nationale finales met meerdere uitdagingen op het gebied van gaming, racen, fitness en media, zijn er 42 coureurs in spe over die naar de Europese finale gaan, waar ze voor het eerst op een echt circuit zullen racen. Een week lang halen de finalisten alles uit de kast om te bewijzen dat ze het in zich hebben om in de voetsporen te treden van voormalige GT Academy-winnaars Lucas Ordoñez, Jann Mardenborough en Wolfgang Reip, die als Nismo Athletes voor Nissan racen.

Dit jaar worden de 42 deelnemers op Race Camp onderverdeeld in zeven regionale groepen: Frankrijk (6 deelnemers); Italië (6); Verenigd Koninkrijk (6); Spanje (4) en Portugal (2); België en Luxemburg (3) en Nederland (3); Centraal Oost-Europa: Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije (6); Noord-Europa: Zweden, Finland, Denemarken en Noorwegen (6).

Silverstone is de perfecte locatie voor het Race Camp, gezien de topfaciliteiten en de enorme racegeschiedenis. Zo werd het eerste formule 1-kampioenschap hier gehouden in 1950! Nadere informatie over het zevendaagse Race Camp houden we nog even geheim, maar aan bod komen onder meer racelessen in verschillende Nissans, zoals de nieuwe Nismo-wagens, de Nissan Juke Nismo en de 370Z Nismo. Daarnaast ondergaan de deelnemers tests zowel op als naast het circuit waaruit hun potentieel, vaardigheid, vastberadenheid en snelheid moet blijken. In het Nismo Lab worden hun conditie en mentale gesteldheid getest op dezelfde manier waarop professionele coureurs aan de tand worden gevoeld. Nismo gaat mee in het digitale tijdperk en leidt gamers op alsof het ervaren Nissan-coureurs zijn. Tot slot wordt een speciale Silverstone-demo van Gran Turismo 6 gebruikt als onderdeel van de training.

Onder begeleiding van een ervaren team van GT Academy-instructeurs voltooien de 42 deelnemers zware uitdagingen die moeten aantonen wie als beste PlayStation Gran Turismo®-gamer uit de bus komt en klaar is voor krachtige Nissans zoals de 370Z en de GT-R. De mentoren hebben race-ervaring op het hoogste niveau en houden de finalisten goed in de gaten. Ze beoordelen de deelnemers en bepalen wie er tijdens de eliminatieronden gedurende de week naar huis worden gestuurd. Het team bestaat onder andere uit voormalig formule 1-coureurs Johnny Herbert, René Arnoux en Antonio Liuzzi, Nismo Athletes Lucas Ordoñez, Jann Mardenborough, Wolfgang Reip en Alex Buncombe en toerwagencoureurs Tim Coronel en Paul O’Neill.

Op de laatste dag van het Race Camp (woensdag 11 september) blijft er per regio nog maar één gamer over. Ze krijgen dan nog één kans om hun talent en toewijding te laten zien voor de mentoren en instructeurs hun keuze maken en de Europese GT Academy-kampioen van 2013 bekendmaken.

De winnaar krijgt nauwelijks kans om op adem te komen voor hij terugkeert naar Silverstone om mee te doen aan het intensieve Driver Development Programme (DDP), een van de meest geavanceerde coureursopleidingen ter wereld waarmee de winnaar in korte tijd een internationale racelicentie kan bemachtigen. De opleiding is de voorbereiding op deelname aan een professioneel GT3-kampioenschap in 2014. De Europese kampioen wordt vergezeld door de winnaars van de Duitse, Russische en Amerikaanse Race Camps, die ook in september worden gehouden.

Ga naar de speciale pagina GT Academy 2013 Race Camp Europa via de onderstaande snelkoppeling voor meer informatie over de deelnemers van dit jaar!

*Getoonde foto's zijn van Race Camp 2012.