Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Event-verslag

Verslag onthullingsevenement Gran Turismo Sport

Op 19 en 20 mei werd Gran Turismo Sport onthuld tijdens een speciaal evenement dat werd georganiseerd in de Copper Box Arena in het Queen Elizabeth Olympic Park te Londen. Fans van de reeks kregen de kans om kennis te maken met de nieuwe game.

De dag voor het evenement druppelden de auto's binnen die zouden worden tentoongesteld.

Op de dag van het evenement zelf werden auto's zoals de Nissan 370Z van de GT Academy en deelnemers aan de 24 uur van de Nürburgring op de parkeerplaats bij de ingang van de Copper Box Arena neergezet. Daardoor kwamen de bezoekers meteen in de sfeer.

Binnen werd de spanning verder opgevoerd. Daar waren de Vision Gran Turismo-auto's te zien en de bezoekers waanden zich op een autosalon van de toekomst.

Hier volgt een selectie van de Vision Gran Turismo-auto's die te bewonderen waren.

Lucas Ordóñez, de eerste GT Academy-kampioen, deed deze dag dienst als verslaggever. Maar ook de winnaars van GT Academy 2015 waren er. Hier poseren ze voor de Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo.

Op 19 mei om 15.00 uur lokale tijd begon het evenement. Er waren niet alleen gewone mensen, maar ook vertegenwoordigers van autofabrikanten, de FIA (Fédération Internationale de l'Automobile), journalisten en vele beroemdheden. Vanaf 15.30 uur stond Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi op het podium om een presentatie te geven over de nieuwe Gran Turismo. Hij zei van plan te zijn de "grenzen van de moderne racegame te veranderen" en introduceerde daarmee het innovatieve Gran Turismo Sport.

Dit is een kort inleidend filmpje over een aantal van de features van Gran Turismo Sport.

Het hoofdevent van deze dag was de voorseizoentest van het FIA Gran Turismo-kampioenschap. Deze race was een demonstratie van het nieuwe kampioenschap van de FIA en Gran Turismo, het door de FIA gecertificeerde Gran Turismo-kampioenschap. In totaal waren er 32 Gran Turismo-spelers uit Europa, de Verenigde Staten en Japan naar Londen gekomen om mee te doen aan deze slag. Terwijl Kazunori Yamauchi zijn presentatie gaf, luisterden de spelers backstage naar de coureursbriefing.

De test bevatte twee categorieën. In de Landenbeker verdedigden de coureurs de eer van hun land en in de Merkenfanbeker vertegenwoordigden ze de fabrikanten van hun auto's. Alle deelnemers lieten zien terecht te zijn uitgekozen, maar de Japanse deelnemers stalen de show.

Al vanaf de kwalificatie voor de Landenbeker domineerden ze. Takuya Takahashi, de voormalige Japanse vertegenwoordiger van GT Academy, sleepte de overwinning in de wacht. Tijdens de Merkenfanbeker racete iedereen in teams van twee spelers. Yusuke Tomibayashi uit Japan en Carlos Martínez uit Spanje kwamen met hun Renault Sport R.S.01 GT3 als eersten over de finish. De races voor de landen en de fabrikanten boden veel spektakel voor de toeschouwers. Tijdens de race juichten ze de coureurs toe.

Via de link hieronder kun je scènes bekijken uit de voorseizoentest van het FIA Gran Turismo-kampioenschap.

Op 20 mei gingen de raceactiviteiten weer verder. Op deze dag mochten de bezoekers meedoen aan demonstratieraces en het oorspronkelijke programma van zeven races werd algauw uitgebreid. De sfeer in de Arena was uitstekend, ook door het livecommentaar. Na een zeer spannende en verhitte zevende race, waarin de Japanners zich van hun beste kant hadden laten zien, smeekten de Amerikanen en Britten om een herkansing. De haastig georganiseerde extra race liet zien waar het om gaat bij de Landenbeker. Iedereen voelde zich verbonden met elkaar, ongeacht zijn nationaliteit.

Op de showvloer ontstonden lange rijen bij de racepods, want iedereen wilde kennismaken met de nieuwe wereld van Gran Turismo. En buiten kon je als passagier meerijden met je favoriete raceauto, een onvergetelijke ervaring. De bezoekers hadden een geweldige dag tussen de virtuele en echte auto's.

Na dit evenement begon het aftellen naar de release van Gran Turismo Sport. Binnenkort meer nieuws over de eerste schreden van de nieuwe Gran Turismo.

Raadpleeg de gerelateerde links onder aan deze pagina voor meer informatie over Gran Turismo Sport. Daarnaast vind je in Gran Turismo Sport Live een gedetailleerd verslag van de voorseizoentest van het FIA Gran Turismo-kampioenschap.