Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo®6

Aankondiging van de samenwerking tussen Gran Turismo®6 en het Ayrton Senna Instituut

Op 24 oktober 2013, tijdens de Brasil Game Show in het Braziliaanse São Paulo, hebben we een langetermijnsamenwerking aangekondigd tussen het Ayrton Senna Instituut, een non-profitorganisatie, en de Gran Turismo-reeks.

In de exclusieve PlayStation®-titel Gran Turismo®6, die vanaf 6 december 2013 in de winkel ligt, verschijnt content over de legendarische Braziliaanse coureur Ayrton Senna via een reeks online-updates. Op die manier kun je Ayrtons carrière zelf herbeleven.

“Voor ons is het heel bijzonder om Ayrton als hoogtepunt van Gran Turismo®6 te zien. Het geeft aan hoe ver de Braziliaanse successen ook buiten de sportwereld reiken. Brazilianen bezitten een doorzettersmentaliteit ten tijden van tegenslagen en bereiken overwinningen dankzij hun grote inspanningen. Brazilianen zijn doorzetters en bereiken grootse dingen dankzij hun grote inspanningen. Ayrton staat ook voor de creatieve intelligentie, de moed en de solidariteit die vrienden en vijanden delen. Dit zijn waarden waar wij als Brazilianen trots op zijn en die we terugzagen in deze kampioen, die alles wat hij deed met een uiterste precisie benaderde", aldus Viviane Senna, de zus van de overleden drievoudig kampioen en directrice van het Instituto Ayrton Senna.

"Ayrton Senna is altijd mijn held geweest," zei Gran Turismo-maker Kazunori Yamauchi tijdens de persconferentie, "en ik voel me vereerd om samen te werken met het Ayrton Senna Instituut, dat zijn nalatenschap beheert. Zonder Ayrton Senna was Gran Turismo misschien wel nooit ontwikkeld. Ik ben dan ook heel blij om de dankbaarheid van het Ayrton Senna Instituut te betuigen aan alle Gran Turismo®6-spelers."

Over het Ayrton Senna Instituut
Het Ayrton Senna Instituut is een non-profitorganisatie die in 1994 is opgezet door Viviane Senna, de zus van Ayrton Senna. Voor diens dood had zij de taak op zich genomen om zijn dromen en visies te realiseren. De programma’s van het Senna Instituut zijn bedoeld om zo veel mogelijk kinderen de vaardigheden bij te brengen die ze nodig hebben om succesvol te zijn in de hedendaagse maatschappij. Centraal daarbij is de doelstelling om het analfabetisme onder kinderen terug te dringen. Sinds de oprichting ondersteunt het instituut scholen in een kwart van de Braziliaanse steden, waardoor 17 miljoen kinderen de kans hebben om direct les te krijgen. Daarnaast zijn ruim 750.000 leraren opgeleid via de educatieve programma’s van het instituut. In scholen die worden gesteund door het Senna Instituut vindt het onderwijs plaats via een lesprogramma en lesboeken die door het instituut zijn geproduceerd.