Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Vision Gran Turismo

Jaguar onthult nieuwe virtuele EV-raceauto, de Jaguar Vision Gran Turismo SV!

Op 16 december onthulde Jaguar een nieuwe, virtuele EV-raceauto, de Jaguar Vision Gran Turismo SV. Tijdens de onthulling, die te zien is op Jaguars officiële Facebook-pagina, werd ook een model op ware grootte getoond, gemaakt door Jaguar Design.

De Jaguar Vision Gran Turismo SV is een elektrisch aangedreven raceauto die is ontworpen door Jaguar SV (Special Vehicles). De op de in 2019 onthulde Jaguar Vision Gran Turismo Coupé gebaseerde auto bevat allerlei verbeteringen, met het oog op 24-uursraces.

De aandrijflijn werd versterkt met een extra motor, als aanvulling op de drie krachtbronnen uit de coupéversie. De vier motoren bevatten alle know-how afkomstig uit Jaguars Formule E-activiteiten en leveren in totaal 1903 pk (1400 kW) aan vermogen en 3360 Nm aan koppel.

Zijn bloedstollende topsnelheid ligt rond de 410 km/u. De lithium-ion-accu's die voor de elektrische aandrijving zorgen, worden op de juiste temperatuur gehouden door een koelsysteem met vloeibare stikstof. Daardoor levert de auto geen prestaties in, ongeacht hoeveel ronden of uren hij heeft gereden.

Net als bij de coupé doet de styling van de raceversie denken aan de prachtige proporties van de legendarische Jaguar C-type en D-type, maar nu met een nieuwe splitter aan de voorkant, een bodemplaat die het Venturi-effect produceert, en een grote achterspoiler.

Het design van de Jaguar Vision Gran Turismo SV is gebaseerd op de wetten van de aerodynamica, wat niet alleen de kenmerkende carrosserieverhoudingen opleverde, maar ook hogere bochtensnelheden en meer stabiliteit op rechte stukken.

De Jaguar Vision Gran Turismo SV is een auto die een gewaagde blik werpt op de volledig elektrische endurance-Jaguars van de toekomst. Binnenkort kun je ermee het circuit op in Gran Turismo!