Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Team van GT Academy-kampioenen behaalt derde plaats tijdens 24-uursrace van Spa

De 24-uursrace van Spa werd van zaterdag 27 juli tot en met zondag 28 juli gehouden op het circuit Spa-Francorchamps in België. Zes GT Academy-kampioenen namen deel aan de race in twee Nissans GT-R NISMO GT3. De auto met startnummer 35 eindigde op de derde plaats in de Pro/Amateur-klasse en als zevende in het algemeen klassement, waarmee de betreffende coureurs op het podium eindigden van deze beroemde race.

De 24-uursrace van Spa is een van de drie grootste langeafstandsraces ter wereld, samen met Le Mans en Daytona. Sinds afgelopen jaar maakt de race deel uit van de Blancpain Endurance Series voor FIA GT3-auto’s. Gescoorde punten tellen dan ook mee voor de uitslag aan het eind van het seizoen.

Lucas Ordóñez, Jann Mardenborough, Peter Pyzera, Wolfgang Reip, Mark Shulzhitskiy en Steve Doherty deden allemaal mee. Lucas, Jann, Peter en Wolfgang reden in de auto met startnummer 35 en Mark, Steve en Alex Buncombe zaten achter het stuur van de auto met nummer 32.

De coureur die het meest op de proef werd gesteld tijdens dit weekend was Jann: naast de 24-uursrace nam hij ook nog eens deel aan de races van de British F3 International Series, die datzelfde weekend gehouden werden. Tijdens de nachtelijke kwalificatie voor de 24-uursrace , direct na de Formule 3-race, stond de snelste rondetijd enige tijd op Janns naam, waarmee hij zijn kunde toonde ten opzichte van enkele voormalig F1-coureurs.

Tijdens de 24-uursrace, die begon om half vijf in de middag op zaterdag de 27e, had de auto met startnummer 32 gelijk te maken met pech want in de 13e ronde kreeg de auto een probleem met de band linksachter bij het benaderen van de bocht Eau Rouge en belandde in de bandenstapel. Alex kon de wagen niet meer op de baan krijgen en moest opgeven. De auto met startnummer 35 kon echter probleemloos doorrijden.

Halverwege de nacht werd de safety car naar buiten gestuurd, vlak nadat de wagen met nummer 35 zijn remschijven gewisseld had. Veel andere teams maakten van de gelegenheid gebruik om gelijk hun pitstop te maken zonder veel posities te verliezen. Toch wist de Nissan terug te knokken en een podiumplaats te behalen. De coureurs pakten bovendien punten voor de stand in de Blancpain Endurance Series, waarmee ze op titelkoers liggen voor de Pro/Amateur-klasse.

GT Academy-kampioenen staan tegenwoordig op het podium bij allerlei wereldberoemde races. Hou ze in de gaten tijdens hun volgende uitdagingen!