Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Vision Gran Turismo

IsoRivolta Zagato Vision Gran Turismo onthuld tijdens de Tokyo Motor Show

Het Italiaanse automerk Iso, opgericht door Renzo Rivolta, maakte in de jaren 60 en 70 aantrekkelijke sportauto's. Op 25 oktober maakte tijdens de Tokyo Motor Show, op de stand van Gran Turismo, een nieuwe telg van deze familie zijn debuut voor de camera's van de pers: de IsoRivolta Zagato Vision Gran Turismo.

Van links naar rechts: Kazunori Yamauchi, Norihiko Harada (vicepresident Zagato Design) en Andrea Zagato (CEO van Zagato)
Van links naar rechts: Kazunori Yamauchi, Norihiko Harada (vicepresident Zagato Design) en Andrea Zagato (CEO van Zagato)

Deze auto is geïnspireerd door de Iso Rivolta, een GT die Iso tussen 1962 en 1970 maakte. Aan de hand van de nieuwste technologie en designideeën brengt deze Vision Gran Turismo het vechters-DNA naar boven van de originele Iso Rivolta, die met name tijdens enduranceraces veel autosportsucces boekte.

De auto is een ontwerp van Carrozzeria Zagato uit Italië en tijdens de ontwikkeling lag de nadruk op het creëren van een perfecte balans tussen superieure raceprestaties en het alledaagse gebruiksgemak van een GT. Op het eerste gezicht barst de styling van de opvallende details die af lijken te wijken van honderd jaar autodesign, maar alles bij elkaar genomen is Zagato erin geslaagd om van deze achterwielaangedreven sportauto met een voorin geplaatste motor een futuristische beauty te maken.

Onder de motorkap huist een 6,2-liter V8 die is gebouwd door Callaway. De Iso Rivolta uit het verleden werd aangedreven door een Chevrolet-motor, vandaar dat voor de nieuwe IsoRivolta ook een Amerikaanse aandrijflijn is gekozen. Met zijn maximumvermogen van 1011 pk maakt de krachtbron prestaties mogelijk die bij het avant-garde exterieur passen.

In een toekomstige update wordt de IsoRivolta Vision Gran Turismo toegevoegd aan Gran Turismo Sport. Nog even en dan kun je zelf genieten van zijn unieke schoonheid en de prestaties van een echte achterwielaangedreven sportauto met een voorin geplaatste motor.