Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo®6

BMW M4 Coupé komt tot leven in Gran Turismo®6

Polyphony Digital Inc., de makers van het pas uitgebrachte Gran Turismo®6 voor PlayStation®3, heeft samen met BMW aangekondigd dat de nieuwe BMW M4 Coupé beschikbaar zal zijn via een nieuwe update voor de game. Eigenaars van GT6™ kunnen als eerste op de wereld het genoegen meemaken in de BMW M4 Coupé te rijden, voordat de auto in de verkoop gaat in 2014. Ook al is het dan in virtuele vorm.

Ter ere van de samenwerking tussen BMW en Gran Turismo 6 is er twee weken lang, vanaf vandaag tot 26 december 2013, een uniek seizoensevent beschikbaar in GT6 met in de hoofdrol de BMW M4 Coupé. De superronde voor de BMW M4 Coupé wordt verreden op het F1-circuit van de Nürburgring en geeft je de kans om de auto te kopen of te lenen om het event te voltooien. Op die manier kan iedereen virtueel kennismaken met dit verbazingwekkende nieuwe model voor hij in de echte wereld op de markt komt.

Tot nu toe is de BMW M4 Coupé alleen nog aan het publiek getoond als concept, maar dankzij een vernieuwende samenwerking met BMW M GmbH, heeft Polyphony Digital ongekend vroege toegang gekregen tot de wagen in de ontwikkelingsfase, waardoor ze de BMW M4 Coupé tot in de details konden vormgeven in Gran Turismo 6.

Op het spectaculaire Gran Turismo 6 release-evenement in Ronda, Zuid-Spanje, was de echte BMW M4 Coupé in camouflagestijl de geheime gast. De legendarische bedenker van de Gran Turismo®-franchise, Kazunori Yamauchi, had de eer om een paar rondjes op het Ascari Race Resort te mogen rijden in de gloednieuwe wagen.

In de Gran Turismo-reeks zijn nu zes games uitgekomen in 15 jaar. De gloednieuwe high-performance sportwagen is het boegbeeld van de vijfde generatie van op de M3 toegepaste BMW M-filosofie. Al wijkt de M4 Coupé-versie natuurlijk wel af van de M3-variant met zijn vier deuren.

Eigenaars van Gran Turismo 6 krijgen nu de kans zich uit te leven met een virtuele versie van de krachtige zescilinder lijnmotor van de BMW M4 Coupé. De technologie van de M TwinPower Turbo produceert 431 pk in een wagen die slechts 1497 kilo weegt. Door de nieuwe physicssimulator, nieuwe aerodynamica, ophanging, bandenmodellen en de HD-graphics van Gran Turismo 6 rijdt de virtuele BMW M4 Coupé net zoals het echte model, waar hij als twee druppels water op lijkt. Als GT6-eigenaar kun je de wagen testen tijdens de superronde op de Nürburgring en natuurlijk op meer dan 37 locaties, inclusief Ascari, met ruim 100 lay-outs. Of je kunt de nieuwe auto vastleggen op een aantal verbluffende locaties in het speltype Reisfoto's.

Door zo'n belangrijke wagen in een game beschikbaar te stellen voordat hij op de markt komt, geeft BMW aan dat er veel wederzijds respect is tussen de automobielgigant en Polyphony. “Het is heel spannend om de BMW M4 Coupé virtueel te lanceren in Gran Turismo 6”, aldus dr. Friedrich Nitschke, de directeur van BMW M GmbH. “De BMW M4 Coupé brengt motorsporttechnologie van de racebaan naar de weg. Door duizenden ronden te rijden op het legendarische circuit Nürburgring Nordschleife, het zwaarste raceparcours van de wereld, is het model klaargestoomd voor die overgang. Ik kan niet wachten om te ervaren hoe realistisch hij eruitziet en aanvoelt in Gran Turismo op hetzelfde circuit.”

Ook de eigenaar van Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi is erg trots op de samenwerking: “Het is altijd geweldig om een nieuwe wagen tot leven te brengen en ik wil BMW bedanken dat ze ons alle gegevens hebben toevertrouwd die we nodig hadden om in zo'n vroege fase de BMW M4 Coupé te creëren. De auto is fantastisch. Ik voelde me erg bevoorrecht toen ik een paar ronden mocht rijden op Ascari tijdens het release-evenement van Gran Turismo 6. Ik weet zeker dat de fans datzelfde gevoel krijgen als ze als eerste ter wereld de BMW M4 Coupé mogen uitproberen.”