Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo®6

Nissan onthult tijdens Goodwood Festival of Speed model op ware grootte van Nissan Vision Gran Turismo

Nissans visie voor een supercar van de nabije toekomst, oorspronkelijk gecreëerd als een studiemodel door Nissans jonge designers en later aangewezen als conceptauto voor de exclusieve PlayStation®3-titel Gran Turismo 6, is nu in het echt te bewonderen. Een model op ware grootte wordt tijdens het Goodwood Festival of Speed op donderdag 26 juni om 13.00 uur plaatselijke tijd onthuld op de stand van Nissan.

De NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo ontstond als droomproject van jonge Nissan-ontwerpers, die alle ruimte kregen om de perfecte supercar te maken voor de Gran Turismo-garage van hun fantasie.

Het studiemodel bevat designkenmerken van de huidige sportieve Nissans en is volledig ontworpen met de nieuwste digitale designtools: het conceptmodel is tot nu toe het enige fysieke exemplaar.

Tijdens de ontwikkeling werd nauw samengewerkt met de aerodynamische teams en monteursteams in Japan, om ervoor te zorgen dat de virtuele auto zo realistisch mogelijk presteert. De sportwagen maakt gebruik van racetechnologie, met name luchtstroommanagement, aangepast voor straatauto's. Leuke stylingdetails doen denken aan snelle Nissans uit het verleden en het heden, maar dan op een futuristische manier.

“Het is geheel in de traditie van de Nissan-filosofie”, aldus Koji Nagano, Vice President, Nissan Design Europe. “In de werkelijkheid is niet iedereen in staat een auto zoals de NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo te bezitten, maar via Gran Turismo kan iedereen ermee rijden om Nissans belofte van spannende innovatie zelf te ervaren.”

Tijdens het Goodwood Festival of Speed zie je een fysieke interpretatie van de auto, maar alleen in GT6 kun je er 'echt' mee rijden: de NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo wordt aan de game toegevoegd via een gratis update die gepland staat voor juli 2014.