Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo™ 7

Laura-Marie Geissler en Amsterdam Berlin dagen gendernormen in de autosport uit met Porsche Pink Pig

Laura-Marie Geissler, een 23-jarige vrouwelijke coureur uit Duitsland, is van plan om haar deelname aan het GT4-seizoen van 2022 zelf te financieren. Daarmee laat ze de traditionele route – pitchen voor sponsors – links liggen.

Initiator van het project is Amsterdam Berlin, een reclamebureau met vestigingen in Amsterdam en Berlijn, dat zich voor het design van Laura-Maries auto liet inspireren door de 'Pink Pig', de legendarische Porsche 917 van Le Mans. Deze 911 is echter niet gehuld in een slagerskaart, maar met de stippellijnen die plastisch chirurgen gebruiken tijdens operaties. Zo wordt duidelijk met welke druk vrouwelijke coureurs te maken krijgen op het gebied van uiterlijk. Iets wat Laura-Marie zelf heeft meegemaakt.

“Ik wil opvallen met mijn stuurkunsten en worden beoordeeld op basis van mijn prestaties”, aldus Laura-Marie Geissler. “Niet op basis van mijn privéleven, mijn uiterlijk of de sponsors die ik vind of niet vind."

De bestickering van Laura Maries raceauto is nagemaakt in Gran Turismo 7 met een Porsche 991 911 GT3 RS en je kunt hem downloaden via haar account voor PlayStation™Network: LauraGeissler.