Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Gran Turismo®6-demo steelt de show op Goodwood Festival of Speed 2013

Tijdens het Goodwood Festival of Speed (11-14 juli) staat de demoversie van de langverwachte game Gran Turismo®6 voor PlayStation®3 in de schijnwerpers. Het Festival of Speed is het grootste autosportevenement in zijn soort en trekt jaarlijks zo’n 185.000 mensen. Het is dan ook de perfecte achtergrond om de nieuwste ontwikkelingen van ‘The Real Driving Simulator’ te tonen aan autoliefhebbers. Op verschillende plekken in het prachtige Goodwood Park zullen er cirkelvormige racecabines van Gran Turismo® beschikbaar zijn zodat je de nieuwe demo kunt uitproberen nog voor de game zelf later dit jaar in de winkels ligt.

Gran Turismo, waarvan er sinds de eerste game uit 1998 meer dan 70 miljoen exemplaren over de toonbank zijn gegaan, is PlayStations belangrijkste franchise. Kort na de aankondiging dat Gran Turismo 6 later dit jaar verkrijgbaar zal zijn staat Kazunori Yamauchi, bedenker van de game en president van Polyphony Digital Inc, te trappelen om de nieuwe game aan het kritische publiek van Goodwood te tonen.

Door de samenwerking verschijnen er GT6™-cabines in het Goodwood Hotel, het FoS Family-gedeelte, het ledengedeelte, de Driver’s Club en het mediacentrum. Dankzij de nauwe en innovatieve samenwerkingsverbanden komen er ook racecabines te staan op de stands van Nissan en Alfa Romeo en in de gedeeltes van Nissan, Mercedes-Benz en Ford van de Moving Motor Show.

Er vindt tevens een wedstrijd plaats, waarbij de snelste gamers van de GT6-demo een plaats kunnen winnen in de Britse nationale finales van de GT Academy. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Nissan, PlayStations partner in het vernieuwende GT Academy-programma waarin Gran Turismo-gamers worden opgeleid tot echte coureurs. Online kun je nu al meedingen naar een plaats in GT Academy als je over toegang tot een PlayStation 3 beschikt. Dit wildcard-evenement vindt plaats in de Moving Motor Show van Nissan. Elke dag wint één persoon een ticket voor de volgende ronde van de Academy.

Kazunori Yamauchi zelf zal ook zijn opwachting maken tijdens het Goodwood Festival of Speed 2013. Als enthousiaste amateurcoureur neemt Yamauchi zijn racepak en helm mee om deel te nemen aan de beroemde heuvelklim met vele ongelooflijke auto’s. Hij staat bekend als een perfectionist, dus zijn ervaringen achter het stuur zien we ongetwijfeld terug in de verwachte 1200 auto’s waarover Gran Turismo 6 standaard beschikt!