Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Jann Mardenborough pakt winst in All-Japan F3-kampioenschap

Op 29 mei pakte GT Academy-alumnus Jann Mardenborough (uitkomend voor B-MAX Racing Team met NDDP/auto 22) op het Okayama International Circuit in Japan zijn eerste overwinning tijdens de zesde race van het All-Japan F3-kampioenschap.

In dit kampioenschap vinden er twee races plaats in hetzelfde weekend. In het weekend van 27-29 mei vond zowel race vijf als race zes plaats. Op 28 mei zette Jann baanrecords neer in de kwalificatie en voor beide races startte hij vanaf pole. Helaas verloor hij zijn achterlichten in de vijfde ronde, waardoor hij naar de pits moest voor reparatie. Daardoor eindigde hij als achtste.

Een dag later begon de zesde race, op een nat circuit. Bij de start werd hij ingehaald door teamgenoot Masakazu Chiyo, maar toen Chiyo tijdens het remmen voor de haarspeldbocht van de baan schoot, pakte hij de eerste plaats weer terug. Jann trok zich niets aan van het gladde wegdek en zette de snelste ronde neer. Met zijn eerste overwinning in het kampioenschap was zijn resultaat van een dag eerder meteen vergeten.

Door zijn zege maakt Jann een sprong naar de tweede plaats in het klassement, op kleine achterstand van Kenta Yamashita. Hou Jann in de gaten in de Japanse racewereld. Hij komt niet alleen uit in het All-Japan F3-kampioenschap, maar ook in de Super GT.