Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Vision Gran Turismo

Erkenning voor Vision Gran Turismo tijdens Japan Car Design Awards

Op 23 januari (plaatselijke tijd) vond de uitreiking van de Japan Car Design Awards (mogelijk gemaakt door Car Styling) plaats in The Gallery Too in Minato-ku, Tokio. Gran Turismo werd vereerd met de Golden Marker Special Award als erkenning van het belang van Vision Gran Turismo. De toekenning werd als volgt verklaard:

“Vanwege het leveren van een manier om te leren autorijden aan een publiek dat nog te jong is om echt auto te rijden en het verschaffen van algemene informatie over auto's”; en “Vanwege het geven van kansen aan internationale autodesigners en het verbreden van de visie van de markt”. Sinds 2013 werkt Gran Turismo samen met beroemde internationale merken en dit is weer een officiële erkenning door professionals uit de industrie.

Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi woonde de ceremonie bij en werd vereerd met de gedenkingstrofee. Ook andere productie- en studiemodellen werden bekroond tijdens de prijsuitreiking.

Winnaars en juryleden Japan Car Design Awards 2015-2016
- Golden Marker Award voor productieauto's: Mazda CX-3
- Golden Marker Award voor studiemodellen: Yamaha Sports Ride Concept
- Golden Clay Award: Mazda RX-Vision

Juryvoorzitter: Kyoichi Yamaguchi (autojournalist)
Juryleden: Hideo Kodama (autodesigner), Tsutomu Aoto (autodesigner), Kiyokazu Maki (carrosseriebouwer), Noriyoshi Kurihara (autodesigner), Masatsugu Arimoto (designjournalist), Toshiaki Sato (productdesigner), Hayato Furusho (freelanceschrijver), Hironobu Matsunaga (hoofdredacteur Car Styling).