Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
SRT Tomahawk Vision Gran Turismo: Unveiled
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Gran Turismo®6

Introductie van de SRT Tomahawk Vision Gran Turismo

De SRT Tomahawk Vision Gran Turismo is uitgebracht voor Gran Turismo 6, exclusief op PlayStation®3. Dit is een Gran Turismo van de toekomst, uitgerust met hypermoderne technologie, van de materialen tot de aandrijflijn, het chassis en de aerodynamica. Bovendien zijn er drie versies van de bolide, elk met een ander vermogen en verschillende besturingsmogelijkheden. Beleef prestaties die je verbeelding te boven gaan!

Hoe bemachtig je de auto

Nadat update 1.20 is geïnstalleerd, kun je de auto's kopen via het menu [Vision GT] in de sectie [AUTO'S] van Mijn huis. Je kunt de SRT Tomahawk S Vision Gran Turismo ook bemachtigen door een ronde te voltooien (ongeacht de rondetijd) in het nieuwe seizoensevent, dat tijdelijk beschikbaar is. De andere twee modellen kun je winnen door brons of beter te behalen in het seizoensevent.

Om de auto's te gebruiken krijgt iedereen na de update bovendien de racepakken SRT Vision GT, SRT Development G-Suit en SRT Race G.

Over de SRT Tomahawk Vision Gran Turismo

De SRT Tomahawk Vision Gran Turismo blikt twintig jaar vooruit met een visie vol compromisloze, onbeperkte prestaties. Het is een virtuele fusie van extreme techniek en verbluffend design. De Tomahawk is een enkelzits-MR-AWD (midscheeps geplaatste motor, vierwielaandrijving) met een speciaal ontworpen chassis van composietmateriaal, ontworpen rond een agressieve aandrijflijn.

De kracht van de Tomahawk komt uit twee bronnen:
• De hoofdmotor is een bijna platte 6,98-liter-V10 die in een hoek van 144 graden is geplaatst en een vermogen van ruim 1000 paardenkracht levert.
• Het aanvullende vermogen wordt opgeslagen in twee pneumatische cilinders van composietmateriaal die over bijna de gehele lengte van de wielbasis zijn geplaatst. Beide voorwielen zijn aangesloten op een zogenaamde Variable-Fin Quad-Stage Pneumatic Power Unit, die snel pneumatische energie opslaat en vrijgeeft. Een vergelijkbare pneumatische krachtbron is aangesloten op de V10. Dankzij dit systeem beschikt de Tomahawk over vierwielaandrijving die het bochtenwerk en de acceleratie ten goede komt als de achterwielen weinig grip hebben.

Het lichtgewicht chassis van de Tomahawk is vervaardigd met composietmateriaal en bevat nieuwe, geavanceerde materialen, zoals holle koolstof nanovezels en microrasterstructuren van grafeen. Alle transparante elementen van de Tomahawk zijn gemaakt van grafeen, inclusief de ramen van de cockpit en de motorkap. Op het raam van grafeen kunnen het dashboard en alle communicatiemiddelen digitaal worden geprojecteerd. De met vezels omwikkelde pneumatische cilinders zijn integrale structuurelementen die in het chassis zijn gelamineerd. Het doel van het volledige design, van de lage rijpositie tot de bijna platte lay-out van de V10, is het bewerkstelligen van het laagst mogelijke zwaartepunt.

Het weggedrag van de Tomahawk wordt verbeterd door een continu actief aerodynamisch systeem met meerdere pneumatisch aangedreven elementen, zoals een achtervleugel en een secundaire splitter aan de voorkant. Deze aeropanelen passen zich voortdurend aan de omstandigheden op het circuit en de acties van de coureur aan om desgewenst zo veel mogelijk downforce en zo min mogelijk luchtweerstand te creëren. Het aerodynamische systeem van de Tomahawk reageert op de input via een lasersysteem dat vooruitscant en wijzigingen op het wegdek voor de auto oppikt. De computer anticipeert veranderingen in rijhoogte, dompen en gierhoek en past de splitter daarop aan.

De uitlaat van de V10 wordt via dubbele leidingen naar de achterdiffusor geleid. De gasstroom uit de uitlaat werkt samen met het actieve aerodynamische systeem en zorgt zo voor een versnelling van de luchtstroom onder de achterkant van de auto. Het ontstane geblazen diffusoreffect zorgt voor extra downforce, zonder negatieve gevolgen voor de luchtstroom.

Ook voor de ophanging van de Tomahawk wordt het pneumatische systeem gebruikt. De bolide staat op instelbare pneumatische veren, waarvan ook het inveren en het uitveren kan worden aangepast. Daarnaast beschikt de Tomahawk over een revolutionair, actief cambersysteem waarbij de scharnierpunten van de wielen zich aanpassen, zodat de auto overhelt in bochten. Elk wiel steekt naar buiten of naar binnen om optimaal contact met het wegdek mogelijk te maken en de grootst mogelijke mechanische grip te bewerkstelligen.

SRT Tomahawk S Vision Gran Turismo

De S-variant hult de ongelooflijke mogelijkheden van de Tomahawk Concept in zijn meest benaderbare en legale vorm. Je zou kunnen zeggen dat de S staat voor 'start hier'. De Tomahawk S is ideaal als instapper voor je je waagt aan de extremere limieten van de GTS-R en de X. De specifieke massa van de Tomahawk S is extreem in vergelijking met de huidige maatstaven, maar als je alles uit deze wagen wilt halen, is een g-pak niet nodig. Toch zul je in de Tomahawk S elke hersencel moeten aanwenden om je op de baan te concentreren. Anders blijven de potentiële toptijden buiten je bereik.

De Tomahawk S beschikt over de tamste versies van de 6,98-liter-V10 en het pneumatische energiesysteem, maar met een vermogen van ruim duizend paardenkracht hoef je geen medelijden te hebben met deze 'instap'-Tomahawk. Hij heeft een actieve voorsplitter en een achtervleugel die is geïntegreerd in de carrosserie.

SRT Tomahawk GTS-R Vision Gran Turismo

Elke ware sportwagen hoort een raceversie te hebben. De GTS-R is de lichtste en meest raceklare versie van het Tomahawk-concept. Als gevolg van zijn extra vermogen, lagere gewicht en verbeterde grip heb je een speciaal racepak nodig om te rijden met de Tomahawk GTS-R. De druk in dit pak kan worden aangepast om de fysiologische effecten van de extreme laterale versnelling tegen te gaan. De drukaanpassing van het zeer responsieve g-pak wordt aangedreven via de grote energieopslag van het pneumatische systeem.

De aerodynamica van de GTS-R wordt verbeterd door een dubbele versie van de actieve achtervleugel. Het bovenste deel wordt onder het onderste deel geklapt als hij niet nodig is, of als de omstandigheden vragen om een lage luchtweerstand en een hoge topsnelheid. De vier wielkasten worden geventileerd, om te voorkomen dat er een te hoge druk ontstaat in de wielcompartimenten.

SRT Tomahawk X Vision Gran Turismo

De X is de belichaming van extreme prestaties. Hij tilt het prestatiepotentieel van de Tomahawk naar een ongekend niveau, dat het uiterste vraagt van de menselijke reflexen en fysiologie. Als je de Tomahawk X op de staart wilt trappen, moet je een trainingsprogramma van zeven maanden doorlopen om je conditie op een acceptabel peil te brengen, en dan nog heb je een g-pak nodig. Alleen de fitste coureurs komen in aanmerking voor dit trainingsprogramma.

De gigantische laterale versnelling wordt opgevangen door de meest complete versie van het aerodynamische systeem van de Tomahawk X, waaronder negen onafhankelijk bewegende stroomlijnpanelen. De X beschikt niet alleen over de dubbele achtervleugel en splitter aan de onderkant, maar ook over hoekspoilers boven de vier wielen. Ook zijn er twee roerpanelen aan de achterkant. De hoekspoilers en de roerpanelen werken samen met de achtervleugel en de splitter en creëren niet alleen massa's verticale downforce, maar ook het revolutionaire fenomeen: gierkracht. Een laterale kracht die de lucht zijwaarts buigt en de bolide door de bochten laat zeilen zoals een vliegtuig dat doet. Naast het creëren van downforce en gierkracht kunnen de panelen ook worden ingezet in een luchtweerstand-opwekkende remstand. Als een parachute klappen de panelen van composietmateriaal dan zo ver mogelijk uit, waardoor de geprojecteerde voorzijde van de auto bijna verdubbeld wordt.

In de lageluchtweerstandmodus van de X worden alle panelen ingetrokken, zodat ze opgaan in de carrosserie. Naarmate het voertuig de eindsnelheid nadert, wordt het mogelijk om de resterende pneumatische druk vrij te geven in de zij- en achterkant van de auto om de omvang van de zogturbulentie aan te passen en te verminderen. Zo neemt de luchtweerstand nog verder af en wordt de topsnelheid van de Tomahawk mogelijk gemaakt. Het vermogen van de V10 uit de Tomahawk X is opgekrikt naar ruim 2000 paardenkracht. Als de pneumatische cilinders volledig geladen zijn, beschikt de vierwielaangedreven X zelfs over ruim 2500 paardenkracht, wat voorheen onvoorstelbare snelheden mogelijk maakt.

Over Vision Gran Turismo

Vision Gran Turismo is een project waarbij internationaal toonaangevende merken studiemodellen ontwikkelen voor Gran Turismo en fans van de game. Binnenkort worden er nog meer fantastische auto's toegevoegd!