Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Racekalender 2016 GT Academy-alumni

Op 26 februari (lokale tijd) heeft Nissan Motor Company / NISMO haar plannen voor het raceseizoen van 2016 onthuld. Het bedrijf doet mee aan verschillende categorieën en kampioenschappen en levert technische ondersteuning aan andere teams, in de vorm van motoren. Een deel van de aankondiging had betrekking op de GT Academy-alumni. Hieronder lees je er alles over.

Lucas Ordóñez (Europees kampioen 2008)

Lucas Ordóñez, die vorig jaar uitkwam in de Japanse Super GT (GT500-klasse), het Japanse F3-kampioenschap en de 24 uur van Le Mans, keert terug naar Europa voor zijn deelname aan het volledige seizoen van de Blancpain GT Series Endurance Cup (Pro) met de Nissan GT-R NISMO GT3. Samen met strijdmakkers Alex Buncombe en Mitsunori Takaboshi, met wie hij al veel heeft geracet, verdedigt hij de teamtitel die vorig jaar werd gewonnen door Wolfgang Reip. Het seizoen wordt op 23-24 april afgetrapt in het Italiaanse Monza.

Jann Mardenborough (Europees kampioen 2011)

Jann, vorig seizoen actief in het FIA World Endurance Championship, neemt het stoeltje van Lucas over en zal uitkomen in de Japanse Super GT en het Japanse F3-kampioenschap. Voor de Super GT wordt hij lid van het NDDP Racing Team, waarvoor ook Lucas racete, en stapt hij achter het stuur van de B-MAX NDDP GT-R. Zijn teamgenoot wordt Kazuki Hoshino, destijds tevens teamgenoot van Lucas, en het duo rijdt zijn eerste race op het Okayama International Circuit op 9-10 april. Ook tijdens het Japanse F3-kampioenschap rijdt Jann voor B-MAX Racing Team with NDDP. Zijn auto krijgt het nummer 22 en hij rijdt zijn eerste ronde op Suzuka Circuit op 23-24 april.

Bryan Heitkotter (Noord-Amerikaans kampioen 2011)

Bryan Heitkotter kwam vorig jaar uit in de Amerikaanse Pirelli World Challenge en noteerde vijf overwinningen in de GTA-klasse en elf toptienplaatsen. Ook dit seizoen draait hij weer mee. Vanaf de openingsrace op het Circuit of the Americas (Austin, Texas) zit hij achter het stuur van de Nissan GT-R NISMO GT3.

Ricardo Sánchez (internationaal kampioen 2014)

Ricardo, vorig seizoen uitkomend in de Blancpain GT Endurance Series Cup, doet dit jaar mee aan de Blancpain GT Series Sprint Cup (Silver Cup-klasse), een primeur voor Nissan. Bij dit kampioenschap ligt de nadruk op spontane snelheid, een drastische overgang in vergelijking met de strategische enduranceraces. Hij stapt in de Nissan GT-R NISMO GT3 en de openingsrace vindt plaats in het Italiaanse Misano op 8-10 april.

Matthew Simmons (internationaal kampioen 2015) / Romain Sarazin (Europees kampioen 2015)

Vorige herfst werden Matthew en Romain allebei coureurs nadat ze hun respectievelijke GT Academy-competities hadden gewonnen ten koste van duizenden Gran Turismo-spelers. Zij komen dit jaar uit in de Blancpain GT Series Endurance Cup (Pro Am-klasse). Ook al zijn ze onervaren, we hopen dat ze zich van hun beste kant laten zien in het kampioenschap. De openingsrace wordt verreden in Monza op 23-24 april, de dagen waarop ook Lucas actief is.

Volg de prestaties van onze alumni tijdens de kampioenschappen van 2016!