Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo™ Sport

Van straatauto's tot prototyperacers: dit is de autolijst van Gran Turismo Sport

We hebben de lijst van auto's onthuld die beschikbaar zijn in Gran Turismo Sport zodra de game in de winkels ligt. De variatie in het aanbod is groot: van gewone auto's voor de weg tot prototypebolides en Vision Gran Turismo-auto's.

Hier volgen enkele opvallende auto's uit de game.

Volledige autolijst >Porsche 919 Hybrid (Porsche Team) / Gr.1
Sinds jaar en dag staat Porsche bekend als topteam in de enduranceracerij, met auto's zoals de 917 en de 956. De nieuwste prototyperacer van het Duitse merk zit in de game. Het is een machine die uitkomt in de LMP-1-categorie van het FIA World Endurance Championship (WEC) en onder andere meedoet aan de beroemde 24 uur van Le Mans. De hybride wordt aangedreven door een tweeliter V4 met directe inspuiting en een energieregeneratiesysteem dat MGU heet (Motor Generator Unit). Sinds zijn debuut in 2014 deelde hij de lakens uit in het WEC in 2015 en 2016 en ook dit jaar was hij de snelste, na een verbeten strijd met de Toyota TS050 Hybrid.
Toyota TS050 - Hybrid (Toyota Gazoo Racing) / Gr.1
Dit is de nieuwste prototyperacer van Toyota, een directe rivaal van de Porsche 919. De hybrideaandrijflijn bevat een 2,4-liter direct ingespoten V6 met turbo en een MGU. Het team greep naast de winst tijdens de 24 uur van Le Mans in 2016 en 2017, maar de bolides lagen telkens wel lang op kop en lieten daarmee een sterke indruk achter op het publiek. De afstelling van de auto voor de game is uitgevoerd door Kamui Kobayashi, de coureur die op Le Mans een nieuw baanrecord vestigde met deze auto.
Porsche 911 RSR (991) / Gr.3
De roots van de 911 RSR gaan terug naar de Carrera RSR uit 1973. Hij is gebaseerd op de Porsche 911 Type 991 uit 2011. Het hoogtepunt van deze auto is de vierliter boxermotor met zes cilinders, goed voor 510 pk. Het is de eerste 911 met een voor de achteras midscheeps geplaatste krachtbron. Dankzij de nieuwe locatie van de motor hebben ook het weggedrag en de aerodynamica een stap gemaakt, waardoor de auto successen heeft geboekt in de Amerikaanse IMSA-serie en het World Endurance Championship (WEC).
Porsche Cayman GT4 Clubsport / Gr.4
Dit is een snelle uitvoering van de tweede Cayman, Type 981c uit 2015. Dit kleine broertje van de 911 GT3 wordt aangedreven door de 3,8-liter boxermotor met zes cilinders uit de 911 Carrera S. Veel onderdelen, zoals de ophanging voor en het remsysteem, zijn ook afkomstig uit de 911 GT3. Dit is de snelste Cayman met een zescilinder zonder turbo.
Aston Martin Vulcan / Gr.N (N800)
Dit is een speciale Aston Martin die is onthuld tijdens de Autosalon van Genève in 2015. Deze circuitauto is in een zeer beperkte oplage van 24 stuks gebouwd. De traditionele, ongeblazen V12 van Aston Martin werd opgeboord tot zeven liter en levert 811 pk. Voor het chassis, de carrosseriepanelen, de cardanasbuis en de aandrijfas is gebruikgemaakt van koolstofvezel en magnesium, wat de ongekende specifieke massa van 1 pk per 0,60 kg mogelijk heeft gemaakt.
Lexus RC F GT3 prototype (Emil Frey Racing) / Gr.3
Dit is een prototype voor de homologatie van de RC F GT3, de GT3-machine van Lexus. De auto deed in 2016 mee aan de negende race van de endurancereeks op de Nürburgring en won meteen. In de game heeft hij de kleurstelling van Emil Frey Racing, een topteam uit Zwitserland.
Lexus LC500 / Gr.N (N500)
Dit is de nieuwste coupé van Lexus, die in 2017 zijn debuut maakte. Zijn vloeiende lijnenspel, van de elegante voorkant tot de brede achterspatborden, geeft deze coupé een indrukwekkend en prachtig voorkomen. De aandrijflijn bestaat uit een vijfliter V8 die 477 pk levert en een automatische DSG met tien versnellingen, een primeur voor een personenauto. Daarmee biedt hij een balans tussen motorgeluid en zuinigheid.
Peugeot Vision Gran Turismo (Gr.3) /Gr.3
Deze auto is afkomstig uit het project Vision Gran Turismo, waarvoor vele internationale merken een sportauto ontwierpen voor Gran Turismo. De monolithische gestalte steekt slechts 1,04 meter boven de grond uit en valt daarmee op tussen de andere supercars. Deze versie is een wedstrijdmodel dat is aangepast voor de Gr.3-categorie.
Alpine Vision Gran Turismo 2017 / Gr.1
Dit is een geëvolueerde versie van de Alpine Vision Gran Turismo, een eenzits sportauto die Alpine voor Gran Turismo-spelers heeft ontwikkeld. De auto is aangepast voor Gr.1-enduranceraces. De open cockpit is vervangen door een gesloten versie en de stroomlijn is verbeterd door een voorspoiler, zij-inlaten en achtervleugels, waardoor hij nog beter geschikt is voor zeer hoge snelheden.
Mazda Atenza Gr.3 / Gr.3
Deze raceauto is een voor Gr.3 aangepaste versie van Mazda’s vlaggenschip, de Mazda6 (die in Japan door het leven gaat als de Atenza). De achterdeuren zijn verwijderd en de voor- en achterspatborden zijn verbreed om ruimte te maken voor de brede slicks. Dat levert een agressieve racelook op voor een auto die alom bekendstaat om zijn elegantie. Dankzij de optimalisatie van de voorspoiler, de bodem en de grote achterspoiler heeft de auto een sublieme stroomlijn.
Honda Project 2&4 powered by RC213V / Gr.X
Er is een nieuwe rijervaring gecreëerd dankzij een samenwerking tussen het designteam van Honda en Gran Turismo. Dit voertuig is een kruising tussen een motorfiets en een auto, met een aluminium-koolstofvezel frame en de compacte V4 uit de Honda RC213V-S. Zijn specifieke massa is een indrukwekkende 1 pk per 0,53 kg. Als je de de zijkap verwijdert, is er plaats voor een bijrijder.
Citroën DS3 Racing / Gr.N (N200)
Dit is een speciale versie van de DS3 die werd onthuld tijdens de Mondial de l'Automobile in Parijs van 2010. Het model is gemaakt door Citroën Racing, de raceafdeling van Citroën die de laatste jaren hoge ogen gooit in het World Rally Championship. Het vermogen van de 1,6-liter viercilinder met turbo is getuned naar 207 pk en de auto is uitgerust met speciale dempers en vering, plus remklauwen met vier zuigers. Zowel vanbuiten als vanbinnen spreekt deze auto tot de verbeelding.
Mazda Atenza Sedan XD L Package / Gr.N (N200)
Van Mazda’s topsedan werd in 2012 de derde generatie geïntroduceerd. De prachtige vorm wijkt nauwelijks af van het Takeri-designconcept dat een jaar eerder tijdens de Tokyo Motor Show werd onthuld. Ook de inzet van Mazda’s gloednieuwe SKYACTIV-technologie maakte de tongen los.
De auto's voor de weg
Gr.3- en Gr.B-machines met ultrabrede spatborden zijn gemaakt voor de internationale races en rally's. Deze bolides hebben alles wat een sportauto aantrekkelijk maakt en in Gran Turismo Sport kun je ook rijden met straatversies van deze Gr.3- en Gr.B-auto's, zodat je ook in een wat rustigere context van hun agressieve styling kunt genieten.


Volledige autolijst >