Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Nissan en PlayStation® Kondigen Grootste GT Academy-programma Ooit Aan

Nissan en Sony Computer Entertainment presenteren het vijfde seizoen van de innovatieve GT Academy. De GT Academy van 2013 wordt de grootste ooit, met meer deelnemende landen dan ooit tevoren. Het onlinegaming-element van de wedstrijd vindt plaats in juli met een demo van de langverwachte game Gran Turismo®6, exclusief voor PlayStation®3.

Sinds de oprichting in 2008 heeft de hoog aangeschreven ‘virtual-to-reality’-wedstrijd meer dan twee miljoen deelnemers aangetrokken. Gamers en autosportliefhebbers strijden met elkaar in Gran Turismo om een echte Nissan-coureur te worden. Zes voormalige winnaars van de wedstrijd, die ditmaal wordt gehouden in Europa, de VS, Duitsland, Rusland, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika, zijn nu Nismo Athletes die namens Nissan op topniveau strijden in de autosport.

Darren Cox, directeur van Global Motorsport bij Nissan, onthulde de plannen voor de GT Academy 2013 vandaag. Tijdens de aankondiging van de nieuwste versie van de beroemde game Gran Turismo op het roemruchte circuit van Silverstone zei hij: “Elke editie van de GT Academy leidde tot veel spanning en unieke situaties. 2013 zal daarop geen uitzondering zijn. Het selectieproces en het Driver Development Program zijn nu zo robuust dat we erg snelle coureurs voortbrengen. De GT Academy is een zeer toegankelijke route naar de professionele racerij voor mensen die daar anders de mogelijkheid niet toe zouden hebben. Het opsporen van echt racetalent in de gamewereld is een mooie weerspiegeling van dit digitale tijdperk en de innovatie waar Nissan om bekendstaat. Wij denken dat meer mensen dan ooit tevoren zich zullen inschrijven voor de wedstrijd dit jaar met de adembenemende nieuwe GT6-demo.”

Kazunori Yamauchi, president van Polyphony Digital, legt uit:
“De GT Academy is de perfecte gelegenheid voor de Gran Turismo-community om GT6 voor het eerst te proberen. We proberen de virtuele en de echte wereld dichter bij elkaar te brengen dan ooit tevoren. We zijn erg trots op deze samenwerking met Nissan. Het is ons doel een zeer aantrekkelijke en toegankelijke wedstrijd te organiseren met een aantal van hun auto’s. De uitdagingen, zelfs in dit vroege stadium van de wedstrijd, zijn ontworpen om de racevaardigheden te verbeteren voordat de kandidaten in echte auto’s kunnen racen. Het circuit van Silverstone maakt ook voor het eerst zijn opwachting in Gran Turismo, zodat deelnemers zich goed kunnen voorbereiden op Race Camp.”

Het winnen van de GT Academy is een opstap naar een carrière in de autosport. Lucas Ordoñez (winnaar in 2008) en Jann Mardenborough (winnaar in 2011) racen voor Nissan’s Nismo-team tijdens de 24 uur van Le Mans in 2013. De meest recente winnaars, Wolfgang Reip uit België (Europese winnaar), Mark Shulzhitskiy (Russische winnaar), Steve Doherty (Amerikaanse winnaar) en Peter Pyzera (Duitse winnaar), racen momenteel in de Blancpain Endurance Series in een tweetal Nissan GT-R Nismo GT3-auto’s. Omdat de online-kwalificatieronden een voorproefje geven van GT6 en de Nismo Athletes hun weg vinden in de autosport, wordt dit jaar een ongekend hoog aantal deelnemers verwacht.

In de GT Academy strijden de snelste PlayStation-gamers uit elk land met winnaars van een aantal live-evenementen in de nationale finales van hun landen. De winnaars van elke nationale wedstrijd worden uitgenodigd om deel te nemen aan de intense internationale finale in echte Nissan-sportwagens op het circuit van Silverstone, de permanente thuisbasis van het GT Academy Race Camp.

De winnaars van alle GT Academy-wedstrijden doorlopen vervolgens een zeer intensief en gerenommeerd Driver Development Program om zich te kwalificeren voor de ultieme prijs: een volledig raceseizoen in een Nissan GT-R Nismo GT3 in een kampioenschap van topniveau.